Operació contra el frau a clíniques dentals

Rate this post

Al voltant de 300 agents de la Policia espanyola estan treballant en un escorcoll simultani a 23 clíniques d’iDental a 21 províncies de tot l’estat espanyol. Entre els escorcolls hi ha clíniques de Barcelona, Tarragona i Girona.

La policia requisa els equips informàtics per recopilar proves. dels afectats després del tancament pel presumpte frau, a fi que poden recuperar les seves proves, completar el seu tractament i, en el seu cas, denunciar la seva situació.

Fonts policials han informat  que l’operació Apolonia, posada en marxa per ordre del jutjat d’instrucció número 5 de Madrid, afecta 23 clíniques: Rivas-Vaciamadrid (Madrid), Gijón, Salamanca, Valladolid, Segòvia, Saragossa, Barcelona, Tarragona (Tarragonès), Girona (Gironès), Castelló, València, Alfafar (València), Albacete, Alacant, Elx (Alacant), Múrcia, Almeria, Granada, Màlaga, Còrdova, Sevilla, Cadis i Las Palmas.

Es tracta de 23 de les 24 clíniques d’aquesta empresa el tancament de la qual ha afectat milers de pacients a 24 ciutats espanyoles, fins al punt que el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va decidir assumir la investigació pel presumpte frau.

En els escorcolls participen 300 efectius de diferents unitats com agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV), la Unitat d’Investigació Tecnològica (UIT) o les diferents brigades provincials de Policia Judicial, a més de les conselleries de Sanitat, els col·legis d ‘odontòlegs i l’ORGA.

L’operació d’avui és la segona fase dels escorcolls que es van fer el 3 d’agost, quan van ser inspeccionades 19 clíniques de Mallorca, Tarragona, Girona, Barcelona, Sevilla, Còrdova, Almeria, Cadis, Màlaga, Saragossa, Gijón, València, Alacant, Castelló, Madrid i Múrcia.

L’operació s’ha fet en dues jornades pel “volum extraordinari de la causa”, l’existència “de milers o desenes de milers de perjudicats” repartits per tot Espanya i l’existència d’una complexa estructura societària i de finançament.

Fa una setmana, representant de les 14 comunitats autònomes afectades, és a dir, totes menys Navarra, Balears, La Rioja i les ciutats autònomes de Ceuta-Melilla, van acordar amb el jutge De la Mata posar en comú les dades de centenars de milers de perjudicats per agilitar la investigació de la macrocausa.

Anar a la font
Gemma Liñán

Powered by WPeMatico

Translate »