Òmnium demana una ordre de recerca i captura

Òmnium Cultural ha presentat aquest matí una petició urgent davant la sala segona del Tribunal Suprem per adoptar les mesures cautelars pertinents “després de la fugida del rei emèrit”, i exigeix, per tant, “activar la cerca internacional de Joan Carles I”.

També demana al Suprem que dicti una prohibició de sortida de l’Estat espanyol a Joan Carles de Borbó i li retiri el passaport mentre no es confirmi oficialment la seva sortida de territori espanyol.

L’entitat sobiranista ha fet aquesta petició per “garantir que reti comptes davant la justícia”, tal com exposa en un comunicat. “Som davant un escàndol democràtic majúscul, una autèntica operació d’Estat que ha organitzat la fuga de l’emèrit amb la participació activa del govern espanyol”, ha dit el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri.

Mauri ha afegit que “la justícia espanyola ens torna a demostrar la seva escandalosa arbitrarietat” i ha criticat que “està de braços plegats i permet impunement que el Borbó es fugui sense retre comptes”.

Òmnium també exigeix que “des de les institucions involucrades s’informi immediatament del parador de Joan Carles de Borbó “i se l’adverteixi que “la seva incompareixença podrà provocar una ordre de detenció i l’activació dels mecanismes de cooperació policial i jurisdiccional internacionals”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: