Òmnium celebra la tercera edició dels Premis VOC , la segona sense Jordi Cuixart

Rate this post

Òmnium Cultural celebra la tercera edició del VOC, Premis i Mostra d’Audiovisual en Català. De moment, s’han escollit com a finalistes nou peces de les categories de documental i curtmetratge, de creadors del País Valencià i les comarques d’Osona, Vallès Oriental i Barcelonès. Les obres seleccionades es podran veure a la Mostra, que tindrà lloc entre el 16 i el 29 de novembre a 36 municipis de tot el territori.

Aquesta és la segona edició que la Mostra se celebra en absència del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, que està encara en presó preventiva i sense judici des d’Octubre del 2017. Des de la presó de Lledoners, Cuixart encoratja i destaca el paper del VOC “L’audiovisual ha revolucionat la manera de viure la cultura i forma part, sobretot, de la vida dels més joves. Com a entitat compromesa amb la cultura, Òmnium impulsa projectes com el VOC que incentiven la creació de qualitat i l’experimentació”.

Les peces finalistes seleccionades en l’edició d’enguany són les següents:

De la categoria documental

 Una història normal d’Ernest J. Sorrentino (València) explica la història quotidiana de dues persones que tornen a treballar després d’un temps sense fer-ho.

UNA HISTORIA NORMAL 720x405
Vicente i María Jesús protagonistes de Una història normal. VOC

BiDes de Berta Cotrina (Sant Cugat del Vallès) és un treball del grau de comunicació Audiovisual de la UB que intenta trencar amb l’estereotip dels bibliotecaris com a persones serioses i avorrides que veuen les hores passar mentre manen callar.

BiDes 1024x577

Cartell del curtmetratge BiDes. VOC

Comerç 08003 de Josep Maria Domènech (Barcelona) fa un recorregut per sis comerços tradicionals de Barcelona que parlen de la seva història i de la de la ciutat.

comerç
Cartell de la proposta Comerç 08003. VOC

Esculpint en la memòria, de Rubén Seca (Barcelona) gira al voltant de la figura de l’escultor català Apel·les Fenosa i la relació amb la seva família, conformant un relat sobre la memòria personal, privada i col·lectiva a través de les escultures. Curtmetratge guanyador a l’edició d’enguany del conegut festival online Notodofilmfest.

esculpint

Esculpint en la memòria, curtmetratge guanyador del festival online Notodofilmfest. VOC

De la categoria de curtmetratges

 A mitges de Dani Seguí (Mollet del Vallès) ens trasllada a una nit plujosa que canviarà completament les vides d’uns ballarins de gira. El seu retrobament, temps més tard, els obligarà a conèixer-se millor i a reinterpretar la seva passió pel ball. El director va rebre el premi del públic al VOC 2017 pel seu anterior curt La creu.

A mitges 1024x576 (1)
A mitges farà canviar la vida de dos ballarins de gira. VOC

Les bones nenes de Clara Roquet (Malla, Osona) explica una història sobre l’adolescència i el pas a la vida adulta de dues germanes que s’han criat envoltades de cavalls. El títol compta amb un bon recorregut per festivals de curtmetratges d’arreu. Clara Roquet va ser co-guionista a l’aclamada 10.000 km de Carlos Marqués-Marcet.

bonesNenes
L’adolescència i el pas a la vida adulta rodejats de Cavalls. VOC

Cunetas de Pau Teixidor (Barcelona) tracta sobre la Guerra Civil espanyola, quan una família de camperols ha de fer front a l’amenaça feixista. Farts de posar l’altra galta, prenen una inesperada decisió. La peça ha estat premiada en el Festival de Cine en Corto d’Almeria.

Cunetas
Cunetas. VOC

L’escarabat al final del carrer del valencià Joan Vives, narra la vida de l’Amadeo, un home tranquil que viu en poble de València. Des que va morir la seva dona, es dedica en cos i ànima a tenir cura del seu sogre invàlid. Un bon dia, rebrà una premonició inesperada: li queden set dies de vida. Premi al Millor Curtmetratge Iberoamericà al Festival de Guadalajara (Mèxic).

escarabat
L’escarabat al final del carrer del valencià Joan Vives. VOC

D’hom de Javier Blanco i Francesc Colomina (Barcelona) repassa 24 hores dins de la pell de l’Andreu, un jove de Barcelona en una societat que només respon a dos gèneres amb unes característiques imposades. Una reflexió sobre el gènere i el binarisme i les seves conseqüències.

Fotograma D´Hom

D’Hom repassa 24 hores dins de la pell de l’Andreu. VOC

VOC és un projecte impulsat per Òmnium Cultural que té com a objectiu estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. Per aconseguir-ho, es reconeixen els millors curtmetratges, documentals, websèries, videoblogs, micrometratges i qualsevol altre nou format audiovisual distribuït per internet realitzats originalment en català.

El VOC 2018 arrencarà amb una sessió inaugural el pròxim 16 de novembre a l’Auditori de La Pedrera de Barcelona. Entre el 16 i el 29 de novembre tindrà lloc la Mostra en la qual 36 municipis de tot Catalunya programaran les peces finalistes en sessions obertes al públic. Les obres guanyadores es donaran a conèixer durant l’acte de cloenda que tindrà lloc el 30 de novembre a Barcelona.

La mostra VOC 2018 és podrà veure a totes aquestes localitats: Amposta, Barcelona, Begues, Berga, Besalú, Calella, Cardedeu, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, El Masnou, Esplugues de Llobregat, Girona, La Bisbal d’Empordà, La Seu d’Urgell, La Vall d’en Bas, Manlleu, Mataró, Molins de Rei, Munich, Premià de Mar, Puigcerdà, Reus, Ribes de Freser, Roses, Rubí, Sabadell, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sort, Tarragona, Terrassa, Tremp i Vilanova i la Geltrú.

Foto de portada: Teatre el Liceu. VOC​

Anar a la font
La Llança

Powered by WPeMatico

Translate »