Oltra i el conseller valencià d’Hisenda estudiaran com aplicar les retallades originades per la manca d’acord a Madrid

La vicepresidenta del govern valencià i líder de Compromís, Mónica Oltra, i el conseller d’Hisenda i dirigent socialista, Vicent Soler, es reuniran aquest dimarts per analitzar les possibles retallades que l’administració autonòmica haurà d’aplicar aviat.

Des del departament que lidera Oltra i Podem reclamen que la decisió de quines partides ha d’afectar la reducció pressupostària sigui pactada entre les tres forces que donen suport al Consell, PSPV, Compromís i Podem, i no sigui dictada per l’àrea que encapçala Soler.

La necessitat de retallar la despesa per part del govern valencià té el seu origen en el s fracassos a l’hora d’aprovar els pressupostos, primer, i d’investir Pedro Sánchez, després. En el cas valencià això es tradueix, segons la conselleria d’Hisenda, en la pèrdua directa de més de 700 milions d’euros: 450 de les bestretes a compte i 280 de les partides de liquidació de l’IVA.  

La possibilitat o no d’abonar les bestretes a compte i la liquidació de l’IVA han sigut el primer conflicte entre els socis del Botànic II. El PSPV avala la tesi del PSOE que no és possible fer-ho mentre el govern estigui en funcions, emparant-se en un informe de l’Advocacia de l’Estat que així ho acredita. Mentrestant, Compromís i Podem – Esquerra Unida asseguren que es tracta d’una qüestió “purament tècnica que entra dins de la funció ordinària que pot portar endavant l’executiu en funcions”

La falta de govern a Madrid marceix el pacte del Botànic

La falta de govern a Madrid marceix el pacte del Botànic

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: