Olivos, comida y vinos: amor i il·lusió

Rate this post

Aquest cap de setmana els Miguelines estàvem voltant pel barri de Sants, a la recerca de noves joies a descobrir i, de sobte, al carrer Galileu, ens trobem un cartell de fusta que posava “Olivos, comida y vinos​“. Quin nom més estrany!, serà un restaurant? —ens preguntem—.

Davant d’aquest dubte, decidim apropar-nos i vam veure una carta penjant en una petita porta de vidre. A través de la qual vam veure unes quantes taules i el que semblava un càlid local. Obrim la porta i, a l’instant, ens va rebre un gran somriure i una veu alegre que ens va donar la benvinguda. Encara no sabíem si menjaríem bé, però sens dubte ja ens vam sentir com a casa i en bones mans.

Aquesta calidesa, alegria i somriure és la que desprèn la María, malaguenya i copropietària del restaurant que us presentem aquesta setmana. Ella s’encarrega de transmetre amor i passió als 24 comensals que caben al restaurant. Al timó de la petita cuina a la vista hi ha l’Ezequiel, el seu marit, copropietari i argentí d’arrels italianes. Ell ha passat per diverses cuines internacionals i ha participat en algun dels projectes del Grup Iglesias: Rías de Galicia, Espai Kru i Jardín Bellavista.

Van obrir el local fa 5 mesos sota el mantra de “menjar simple i deliciós”. El seu propòsit és el d’utilitzar productes de temporada —que cada dia l’Ezequiel compra al mercat— i tractar-los d’una forma honesta per realçar el seu sabor natural. És curiós, però aquesta simplicitat i honestedat també es transmet al local: parets blanques, taules de fusta —sense estovalles— i decoració austera. A més, l’espai en ser petit, íntim i il·luminat amb una llum ben càlida té una atmosfera ideal per a un tranquil i agradable sopar en parella.

La proposta gastronòmica té 20 opcions entre entrants (5-10€), principals (9-16€) i postres (5-7€) i està dissenyada per compartir. La carta de vins (17-31€) també és ben reduïda, però seleccionada i amb alguns vins naturals. En el nostre cas, com totes les opcions ens semblaven ben desitjables i interessants, ens deixem portar per les recomanacions de la María i l’Ezequiel.

Per acompanyar la primera copa de vi comencem per un aperitiu de pa amb tomàquet, seitons en vinagre i musclos en escabetx. El pa és brutal, l’elaboren cada dia amb una massa mare de França i el deixen fermentar tota la nit perquè quedi una cosa realment espectacular. Els seitons i els musclos també els preparen allà, tots dos molt bons, però, ai, els musclos! són dignes de premi: ben grans, hipersucosos i amb el punt òptim d’escabetx per apreciar el sabor i textura del musclo.

Aperitiu de pa amb tomàquet, seitons en vinagre i musclos en escabetx

Seitons, musclos i pa amb tomàquet

Posteriorment ens van servir unes gustoses, sense ser potents, “croquetes de cua de toro”, sense abusar de beixamel i acompanyades d’una salsa que nosaltres patentaríem, l’Ezequiel ens va dir que l’anomenava “Umami” pels ingredients que portava. A continuació, va arribar una “amanida tèbia de llenties, calamar i tàperes fregides”. Un plat que ens va sorprendre molt per la magistral combinació de productes ben senzills i de sabors delicats, sens dubte un must del local.

Croquetes de cua de toro

Croqueta de cua de toro

Amanida tèbia de llenties, calamar i tàperes fregides

Amanida de llenties i calamar

Abordem els plats principals amb uns “peus de porc a la planxa”, ja desossats i acompanyats d’una lleugera salsa romesco i verduretes adobades, que van quedar eclipsats per dos grans plats: els “nyoquis amb gambetes vermelles, suc dels seus caps i crema de vinagre” i el “calamar amb mussolina de patata, cigrons i suc de carn”. Ambdós molt bons, amb coccions exactes i amb un equilibri de sabors excel·lent.

Peus de porc a la planxa

Peus de porc a la planxa

Nyoquis amb gambetes vermelles, suc dels seus caps i crema de vinagre

nyoquis amb gambes i el suc dels seus caps

Calamar amb mussolina de patata, cigrons i suc de carn

Calamar amb cigrons i suc de carn

I amb l’objectiu d’aconseguir la curvatura perfecta de la panxa, provem el “Tiramisú a la cullera”, en el qual l’Ezequiel segueix la recepta original de la seva àvia: amb molt mascarpone (gens dolç) i servit en un plat, que el fa ideal per compartir. I finalment un “espectacular flam de llet doble”, així està escrit a la carta i els Miguelines donem fe que està tremendament ben cuinat i boníssim. Un pecat no demanar-lo!

Tiramisú al plat

Espectacular flam de llet doble

Flam amb llet doble

En definitiva: amor, il·lusió, ganes i bona cuina són termes amb què podem descriure el jove restaurant “Olivos, comida y vinos”, que lideren la María i l’Ezequiel. Nosaltres ho considerem com una petita joia que has de visitar. A què esperes?

Puntuació
Menjar   Vins
69   65
Servei   Local
68   66
Preu   Estrelles Miguelín
30€   1 estavellis
Per persona: 2-3 entrants a compartir +1 principal +1 postres a compartir +1 copa de vi  

On és l’Olivos, comida y vinos?

Adreça: Carrer de Galileu, 159, 08028 Barcelona

Telèfon: 931 45 37 15

Horari: Dilluns tancat. Dimarts 20:30h-23:30h. Dimecres, dijous, divendres i dissabte 13:30h-15:30h i 20:30 – 23:00h. Diumenge 13:30h-16:00h.

Powered by WPeMatico

Translate »