Ofensiva de Glovo contra Just Eat: obrirà la seva aplicació a establiments amb repartidors propis

La companyia de repartiment Glovo obrirà la seva aplicació a establiments que ja compten amb els seus propis repartidors, un model de negoci que ja fan servir altres aplicacions de lliuraments a domicili, com ara Just Eat.

D’aquesta manera, la ‘start-up’ barcelonina posa a disposició de les seves empreses associades la tecnologia de la seva plataforma. Un cop rep una comanda, és la mateixa Glovo qui la notifica a l’establiment associat. En cas que sigui el mateix establiment qui s’encarregui de lliurar la comanda, el client rep una notificació a través de l’aplicació de Glovo en la qual se li informa que no ho rebrà a través de la seva xarxa de repartidors, tot i que pot continuar consultant el temps d’entrega i contactar amb el servei d’atenció al client Glovo.

Amb aquest canvi, Glovo vol “donar servei a certs ‘partners’ molt grans que estan en aquestes ciutats i que demanen la seva tecnologia i serveis”, ha explicat a l’ARA una portaveu de la ‘start-up’. L’empresa barcelonina va iniciar aquest nou servei a principis d’any en una quarantena de ciutats espanyoles.

Glovo porta anys de litigis judicials amb els seus ‘riders’, que consideren que estan contractats com a falsos autònoms. De moment, diversos casos han acabat amb sentències en tribunals provincials amb quasi paritat entre les favorables a l’empresa i les favorables als treballadors. La ‘start-up’ també ha estat sancionada per la Inspecció de Treball.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: