Nou ensorrament de la borsa espanyola i de el barril de petroli que cotitza ja per sota de 30 dòlars

L'Ibex 35 ha registrat una caiguda de l'7,88% en la sessió d'aquest dilluns, fins als 6.107,2 punts, en una jornada en què va arribar a perdre la cota dels 6.000 enters en la mitja sessió, després de l'lleuger repunt experimentat el passat divendres.

Així, el selectiu continua la seva sagnia en un escenari marcat per l'estat d'alarma a Espanya i la decisió sorpresa de la Fed de baixar els tipus d'interès a l'0% i llançar un programa de compres de 700.000 milions de dòlars (627.310 milions d'euros ) en deute públic i hipotecària.

Un profesional sanitario con un traje protector y una máscara de atención médica inspecciona un vial que contiene una muestra en un laboratorio de pruebas de coronavirus Covid-19 en Cremona, Italia.

La Reserva Federal dels Estats Units a més de dur a terme aquest dilluns una operació de recompra (repo) addicional per import de mig bilió de dòlars (448.278.000 d'euros) per tal de garantir el subministrament de liquiditat a el sistema.

Els inversors estan atents a la reunió que els ministres d'Economia i Finances de l'eurozona (Eurogrup) mantenen aquest dilluns per videoconferència per intentar coordinar la resposta econòmica de la moneda única a l'brot de coronavirus, pressionats pel Banc Central Europeu (BCE) i la Comissió Europea, que reclamen coordinació i contundència a les capitals.

A més, aquest dilluns s'ha conegut que l'impacte de l'brot de coronavirus en l'economia de l'gegant asiàtic ha estat encara més gran de l'estimat, segons reflecteixen les dades corresponents als dos primers mesos de 2020 publicades per l'Oficina Nacional d'Estadística (ONE) de Xina, que constaten una caiguda històrica de la producció industrial de la 'fàbrica de l'món' i un increment a nivells rècord de la desocupació.

En aquest escenari, els únics valors que s'han lliurat de tancar en 'vermell' han estat Red Eléctrica (+ 3,45%), Siemens Gamesa (+ 1,72%) i Viscofan (+ 0,39%). IAG, que va comunicar que suspendrà temporalment contractes, reduirà les hores de treball i implementarà opcions de vacances voluntàries no pagades, ha encapçalat les pèrdues, a l'enfonsar-se un 27,9% en la sessió.

En el terreny negatiu també han destacat les caigudes de Meliá (-18,51%), Aena (-15,03%), ACS (-14,34%), Bankia (-14,02%), BBVA (-13 , 37%), Bankinter (-13,17%), Sabadell (-13,12%), Colonial (-12,34%), CaixaBank (-11,41%), Arcelor Mittal (-10,73%) i Santander (-10,61%).

Les principals places europees també han registrat caigudes aquest dilluns, tot i que inferiors a les de l'Ibex, a l'situar-se al 4,71% a Londres, el 5,92% a París, el 5,33% a Frankfurt i el 5,91% a Milà.

El preu de l'petroli se situa en el seu pitjor lectura des de fa quatre anys

El preu de l'petroli ha registrat nous descensos, fins a situar-se en el seu pitjor lectura des de fa quatre anys, davant el continu avanç de l'coronavirus Covid-19 i l'encara vigent guerra de preus de l'cru entre Aràbia Saudita i Rússia.

Així, el preu de l'barril de petroli de qualitat Brent, de referència per a Europa, se situava en 30,12 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate (WTI), de referència als Estats Units, perdia la cota dels 30 dòlars, col·locant en els 29,32 dòlars a el tancament de mercat.

La prima de risc espanyola s'elevava a 129 punts bàsics, amb l'interès exigit a el bo a deu anys en el 0,836%, mentre que la cotització de l'euro enfront de el dòlar descendia a 1,1141 'bitllets verds'.

20 minutos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: