Noves màquines per a la neteja i més porta a porta a Girona

Onze màquines per a la neteja de la via pública; tres màquines d’aspiració manual elèctriques, una màquina fregadora-decapadora per netejar voreres i carrils bici, tres màquines per tallar herbes, una desbrossadora, dues bufadores-aspiradores elèctriques per al servei mixt de neteja i recollida de residus. Aquestes són algunes de les adquisicions que l’Ajuntament de Girona vol fer per millorar el servei de neteja i recollida d’escombraries a la ciutat.

Modificació de contracte

El regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, va anunciar ahir que es vol destinar a aquestes millores una partida de 912.716,69 euros, inicialment prevista per implantar contenidors soterrats. Segons el regidor, actualment aquests contenidors soterrats “no satisfarien les necessitats públiques de neteja i els objectius de reciclatge de la ciutat”. El govern municipal portarà, doncs, al ple d’aquest dilluns, 13 de juliol, una modificació del contracte actual amb la concessionària (Fomento de Construcciones y Contratas), que permeti destinar aquests més de 900.000 euros a “avançar cap a la recollida selectiva i la separació de residus a la ciutat”. Terés també explica, però, que tot plegat s’emmarca en la redacció d’un nou contracte de cara a finals d’any en el qual ja s’està treballant, i que ha de permetre fer una neteja més eficient i intel·ligent. “Els canvis que ara es plantegen serviran també per testar aquestes solucions, que agafarien més protagonisme en el model de neteja futur de la ciutat”, ha explicat el regidor a l’agència ACN.

Contenidors intel·ligents

En matèria de recollida d’escombraries, els canvis plantejats ampliaran el sistema porta a porta als barris de Campdorà i la Pujada de la Torrassa, i es farà un estudi previ per implementar-lo a Montjuïc. També s’implantaran nous contenidors intel·ligents en una zona més àmplia del barri de l’Eixample, es compraran 29 contenidors de càrrega lateral i s’incorporarà un sistema de pesatge d’aquests contenidors.

També es vol reforçar la neteja i recollida en diversos punts del municipi, entre els quals s’esmenten concretament els barris de Sant Daniel i Sant Ponç, amb un dia addicional de feina a la zona; la neteja dels contenidors i del seu entorn als barris de Santa Eugènia i Sant Narcís, o la neteja posterior a reunions i trobades imprevistes a la via i espais públics de la ciutat.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: