Nova promesa per a l’Escola Entença de Barcelona: ara (de nou) a la Model

Nou gir de guió per a l’Escola Entença, que, en certa manera –i provisionalment– torna als orígens: a l’antiga presó Model de Barcelona. Aquest centre va néixer  el curs 2016-2017, en uns mòduls provisionals a l’Escola Industrial de Barcelona i amb el compromís de tenir l’edifici definitiu a la Model, que en aquell moment encara estava en funcionament. Des de llavors, però, els plans per a l’escola han donat moltes voltes i, tot i que els barracons no s’han mogut de l’Escola Industrial, se’ls han promès diferents ubicacions provisionals i definitives. Sobretot, tenint en compte que a la Model s’hi va anunciar una segona escola, que ja funciona en mòduls annexa a l’antiga presó, i que s’esperava la carambola per fer possible que Entença tingués el seu edifici al solar del carrer Provença on s’havia de fer l’ampliació de l’Hospital Clínic però que res no ha avançat en aquesta direcció. Ara l’Ajuntament ha promès una nova ubicació provisional per al centre: l’espai de la Model que toca als carrers Provença i Entença. De manera que, a partir del curs que ve, l’antic centre penitenciari passarà a albergar dues escoles en barracons: Entença i Xirinacs, que s’ubica al xamfrà de dalt del mateix carrer Entença.

L’escola ‘nòmada’: tres anys esperant una ubicació definitiva

L’A ssociació de Famílies de l’Escola Entença, tot i celebrar tenir un nou espai per fer front a la manca de metres quadrats que patia, recorda a l’Ajuntament que també els caldrà un espai definitiu. “Cal una solució valenta, no tenim cap solar esperant-nos, hauran de moure alguna cosa”, avisa Constanza Saavedra. 

L’escola que s’ha d’instal·lar a la Model portarà el nom de Xirinacs

L’última decepció per a les famílies d’aquesta escola es va viure a l’estiu, quan el consistori els va negar a l’últim sospir l’espai provisional que ja haurien d’ocupar aquest curs:  e ls jardins de Marcos Redondo, a la cruïlla entre Comte Borrell, Buenos Aires i l’avinguda Sarrià. La promesa d’aquesta ubicació , de fet, va arribar després que les famílies, fartes de la provisionalitat, ocupessin el vestíbul de l’Ajuntament. Però el fet que els jardins acollissin mòduls no va agradar tots els veïns de la zona. Alguns es van mobilitzar p er no perdre el poc verd que tenen i evitar problemes de mobilitat i es van arribar a constituir en plataforma . El govern municipal, després d’analitzar la situació, va descartar el trasllat per motius tècnics i l’Escola Entença va començar un curs més a l’Escola Industrial. Però si tot segueix el pla previst aquest podria ser l’últim curs en aquest espai, ja que al setembre ja hauria d’estar enllestida la ubicació provisional  de la Model.

La proposta la van comunicar, el 10 d’octubre passat, representants del districte de l’Eixample a representants de l’AFI d’Entença, com ha avançat Betevé. D’entrada, les famílies hi veuen una garantia que tindran un espai que els permetrà créixer, però tenen també dubtes sobre si s’arribarà a temps per al setembre i sobre si l’espai serà suficient per a tots els cursos previstos tenint en compte que, de moment, no hi ha un espai definitiu per a l’escola. El solar que ocuparan el curs que ve té uns 2.100 metres quadrats i abans del trasllat s’hauran d’enderrocar alguns elements de l’antiga presó. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: