Nova acció d’Arran contra el turisme a Barcelona

Membres de l'organització juvenil Arran s'han encadenat aquest dimecres al Consorci de Turisme de Barcelona "perquè és una peça clau del model turístic" i n'han demanat el seu tancament. 

Davant de l'edifici hi han fet una roda de premsa on han demanat posar "fil l’agulla en apuntar a un dels organismes més opacs i pocs transparents de l’administració público-privada catalana".

A través de les xarxes socials, han informat que els Mossos han començat amb les identificacions de les persones que donaven suport a l'encadenament.

Els agents han començat a tallar les cadenes que els membres d'Arran ha fet servir per encadenar-se davant l'edifici.

I posteriorment, han desallotjat l'edifici.

Dos encaputxats ataquen un autobús turístic

Aquesta acció d'Arran arriba just després aquest dilluns al vespre dos joves encaputxats hagin atacat un autobús turístic de la companyia Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), al qual van llençar diversos globus plens de pintura blanca que van impactar contra el vehicle i contra vuit dels passatgers que viatjaven a l'autobús. 

Segons han informat a EFE fonts de TMB, els fets van passar sobre les 20:00 hores a la parada de la plaça Kennedy, al peu de l'avinguda Tibidabo de Barcelona. Mentre l'autobús estava estacionat hi van llençar globus de pintura i hi van enganxar adhesius amb el lema "El turisme mata els barris", escrit en diversos idiomes. 

El col·lectiu Batzac Joventuts Llibertàries ha penjat al seu perfil de Twitter una foto de l'autobús atacat on defensa que "aquest autobús no hi pinta res aquí". Acompanyat d'un escrit, exposen que "el turisme comporta: pujada de preus, expulsió de veïns, pèrdua d'economies locals, augment de la precarietat labora… entre altres".

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: