‘Nouvel Observateur’ parla amb Puigdemont: “L’estratègia a Brussel·les està ben pensada”

Rate this post

El setmanari francès Le Nouvel Observateur ha publicat avui una anàlisi sobre l’exili del president Carles Puigdemont a Brussel·les, i assegura que és “una estratègia ben pensada”.

En un article del periodista Jean-Baptiste Naudet, que ha parlat amb el president, l’aposta per al refugi a la capital comunitària té diversos avantatges polítics per a Puigdemont. “En primer lloc, és un revés a Madrid, perquè escapa sense problemes, almenys de moment, a la detenció d’Espanya. Fa conferències de premsa, atrau mitjans de comunicació europeus i internacionals. Denuncia la crònica falta d’independència del poder judicial espanyol”, assenyala. 

Un segon possible avantatge, segons Le Nouvel Observateur, és que la presència de Puigdemont fora de la presó evita que la seva detenció generi manifestacions que es puguin tornar violentes. Assegura que per al president això “és el que més tem“. “Ara continua al capdavant del moviment independentista català, encara que des de la distància”, afegeix.

També apunta que Puigdemont usarà tots els instruments de la Justícia belga, que recorda que es garantista, i que difícilment serà empresonat abans de les eleccions catalanes del 21 de desembre. “Unes eleccions a les quals el president català cessat podrà presentar-se si ho desitja, perquè no estarà condemnat”, precisa el setmanari francès.

Finalment assenyala que amb la presència a Brussel·les Puigdemont demostra que l’independentisme català és europeista. “Puigdemont que no és fill d’un pobre forner d’un poble català, un fosc periodista de província espanyola, un xovinista estret, sinó un poliglota, un viatger amb fortes conviccions democràtiques i europees. Refugiant-se a la capital de la Unió Europea, ho demostra físicament”, afegeix.

Jean-Baptiste Naudet, que ha parlat amb el president per fer aquest reportatge, acaba preguntant-se què passarà si a les eleccions l’independentisme guanya.

 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »