Nous detalls de la post-sentència: l’ANC crida a una aturada urgent i a encartellar el país

A poc a poc es van sabent nous detalls sobre com serà la reacció a la sentència. Malgrat que la data del pronunciament del Tribunal Suprem sigui encara un misteri, des de l'Assemblea ja escalfen motors per canalitzar les protestes al carrer i tenen preparades tres accions pel dia que surti. Segons ha pogut saber El Nacional en primícia, l'entitat sobiranista farà una crida a sortir al carrer tan bon punt el Tribunal Suprem faci públic el veredicte, també faran diverses concentracions a les 20 del vespre en llocs clau del país i promouran una encartellada popular. 

Així doncs, des de l'ANC volen que hi hagi una resposta "espontània" i que, un cop surti la sentència i sigui l'hora que sigui, els ciutadans facin "sentir la seva veu" ja sigui "aturant el cotxe i fent sonar el clàxon si s’està al circulant; fent soroll i protestant al carrer; o baixant al carrer si s’està a la feina o a casa". El que vindria a ser una aturada urgent del país.

També es treballa en convocatòries aquell mateix dia, a les vuit del vespre, en diversos punts del territori que, de moment, volen evitar fer públics. No se sabran fins al mateix dia i s'anunciarà a través dels seus canals oficials de Twitter, Telegram, Facebook o Instagram de l'entitat, que convoca aquestes manifestacions de manera coordinada amb Òmnium.

Això, a més, no serà tot. Un cop acabada la manifestació es promourà una "gran encartellada arreu del país" contra la sentència i per "reafirmar" l'objectiu de l'entitat en aconseguir la independència.

Aquestes accions se sumaran a les 'Marxes per la Llibertat', convocades també amb Òmnium, ja anunciades la setmana passada. El mateix dia que surti la sentència s’anunciarà la data d’inici, però ja se sap que sortiran des de 5 punts diferents del territori –Berga, Vic, Girona, Tàrrega i Tarragona– i que recorreran el país durant tres dies fins a arribar a Barcelona, sempre en dimecres, dijous i divendres.

Des de l'entitat volen evitar que la resposta sigui cosa d'un dia i, en aquest sentit, demanen a la ciutadania "una participació massiva" tant el dia que es faci pública la sentència com en els "posteriors".

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: