Nou increment del pressupost per valor de 795 milions

El Govern ha aprovat un nou increment dels pressupostos de la Generalitat per valor de 795 milions d’euros. Aquesta ampliació dels comptes públics s’efectua a càrrec dels recursos que li corresponen a Catalunya del Fons Extraordinari COVID-19 estatal, creat per finançar l’impacte de la pandèmia en els pressupostos dels territoris.

La nova dotació es destinarà principalment a reforçar el pressupost del Departament de Salut i a atendre noves necessitats urgents derivades de la pandèmia.

Es tracta del tercer increment dels comptes públics que autoritza l’executiu català a càrrec del Fons COVID-19, després de les realitzades el juliol (1.230 milions d’euros) i el setembre (354 milions d’euros). A això s’hi afegeix l’augment del pressupost efectuat l’octubre passat (420 milions d’euros) amb motiu de l’aprovació d’una taxa de referència del dèficit per al 2020 (0,2% del PIB).

En conjunt, l’increment acumulat des del juliol és de 2.004 milions, que amb aquesta nova ampliació se situarà en 2.799 milions.

gencat.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: