Normalitat a Rodalies i estacions d'autobús en el primer dia de desplegament de la UME en transports

La Unitat Militar d'Emergència ha estat desplegada des de primer hora del matí a les principals estacions de Rodalies de Madrid per impedir que es produeixin aglomeracions com les ocorregudes aquest dilluns a andanes i trens i així garantir la distància d'un metre entre els viatgers per evitar els contagis per coronavirus.

Durant l'hora punta de la capital, la situació ha estat molt més tranquil·la que aquest dilluns. Els vagons de Rodalies estaven menys plens, fins i tot alguns pràcticament buits. No obstant això, s'han produït algunes aglomeracions a les andanes de l'estació d'Atocha a primera hora on no es respectava el metre de distància.

Des Adif, a les 08:08 hores, s'ha informat als usuaris d'una avaria d'un tren a la línia C-5 entre Móstoles i Atocha que ha provocat retards de 15 minuts. Això ha deixat alguna fotografia amb l'andana amb força usuaris, molts dels quals portaven mascareta a fins i tot guants.

Desenes d'usuaris agafen un tren de Rodalies a primera hora d'aquest dimarts a Atocha.

Desenes d'usuaris agafen un tren de Rodalies a primera hora d'aquest dimarts a Atocha. Efe

La UME s'ha desplegat a Atocha, Chamartín, Nous Ministeris i Sol, les principals estacions amb més afluència de viatgers i amb connexió a Metro de Madrid. La seva funció, al costat dels de vigilants és controlar les andanes, els accessos i l'interior dels trens per impedir l'entrada de viatgers als vagons que ja estiguin prou plens.

Dins dels trens ia les andanes també hi ha vigilants de seguretat per assegurar la separació de al menys un metre entre els viatgers i evitar així possibles contagis. De fet, alguns usuaris han publicat imatges en xarxes socials de vagons gairebé sense gent.

Normalitat també a Metro de Madrid

La situació és gairebé idèntica a Metro de Madrid. Des de primera hora la tònica han estat andanes amb molt poca gent i vagons on els usuaris respectaven el metre de distància.

El servei es presta amb el 100% dels trens d'un dia laborable normal tot i la menys afluència de viatgers. La situació a les estacions d'Atocha, Sol, Méndez Álvaro i Porta d'Arganda a les 8:00 hores era d'absoluta normalitat.

Control a l'estació d'autobusos de Badajoz

Però la UME no només s'ha desplegat a la capital. També ho ha fet en diverses ciutats com Badajoz, on 35 efectius procedents de l'destacament de Sevilla, juntament amb efectius de la Brigada 'Extremadura XI' es troben desplegats a Badajoz.

La UME està realitzant tasques de desinfecció en llocs de confluència i punts crítics i van a donar suport a les tasques de vigilància i conscienciació ciutadana. Des de primera hora diversos militars es troben a l'estació de Badajoz per controlar el trànsit de viatgers.

Tasques de desinfecció massiva a Aranjuez, Còrdova …

Els militars de la UME s'han desplegat també a la Corunya i Pontevedra dins de l'operació Balmis. Durant el dilluns els militars de la Brilat ja es van desplegar a Vigo.

Mateixa situació en altres punts de país, com a Aranjuez, Jerez o Còrdova, on estan ajudant a les tasques de desinfecció d'estacions.

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: