Només un 38% de les peticions per cobrar la renda garantida compleixen els requisits

Després de dos anys, aquest dimecres s’ha produït la primera reunió “oficial” de la comissió que avalua l’aplicació de la renda garantida, tot i que durant aquest temps s’han anat fent trobades informals. Actualment 122.305 persones cobren aquesta prestació a Catalunya, un 14% que el setembre de 2017, quan es va començar a implementar. Tot i així, segons les dades del departament de Treball, entre el setembre de l’any passat i l’abril d’aquest any, tant sols un 38% de les 36.430 sol·licituds presentades complien els requisits establerts.

Primera reunió “oficial” de la comissió de la renda garantida en dos anys

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha assegurat que la previsió és que l’any que ve s’aprovi el reglament que ha de regular la prestació i que pot ajudar a flexibilitzar alguns dels requisits actuals. Per exemple, fer compatible que persones que accedeixin a un contracte temporal puguin continuar cobrant l’ajuda mentre tinguin feina, sempre que no superin més de 30 dies acumulats treballant. Ara en aquests casos la prestació s’interromp i s’ha de tornar a tramitar des del principi. El Homrani també s’ha compromès a millorar el temps de resolució que actualment es situa en els 2,5 mesos.

De fet, aquesta és una de les reivindicacions, així com aconseguir dotar de més agilitat i recursos a la tramitació de la prestació, expliquen fonts de Comissions Obreres, que també consideren que tot i que cada vegada ha anat creixent més el volum de persones que es beneficien de la renda mínima, encara hi ha un marge molt ampli de ciutadans que no hi poden accedir.

Segons el departament de Treball, el número de beneficiaris ha crescut un 6% respecte del setembre de l’any passat. La major part de les 122.305 persones que cobren la renda mínima garantida són persones que poden arribar a aconseguir una feina (74.827) i la resta, es tracta de pensionistes amb rendes baixes que veuen completades les seves prestacions. De mitjana estan cobrant uns 142 euros més via l’ajuda del Govern.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: