Només el 5% de la població espanyola és immune al coronavirus

Un 5% de la població espanyola hauria superat la Covid-19 i hauria desenvolupat anticossos del coronavirus, segons els resultats preliminars de l’estudi de seroprevalença que s’està fent a 36.000 llars espanyoles que està duent a terme el Ministeri de Sanitat.

El ministre de Sanitat Salvador Illa ha presentat aquest dimecres les conclusions preliminars de l’estudi de seroprevalença que s’ha realitzat a una part de la població espanyola per saber quin percentatge de la ciutadania ha estat en contacte amb el coronavirus. Illa ha insistit que calia tenir aquest coneixement preliminar per avaluar les decisions preses. En aquest sentit, ha assegurat que el Govern està actuant en la bona direcció i que el confinament ha funcionat.

“Aquest estudi ens aporta una radiografia de l’epidèmia al nostre país i la conclusió que n’hem tret és que confirma les hipòtesis amb què hem estat treballant i en què es fonamenta el pla de desescalada” ha afirmat el ministre.

Les províncies on la incidència del patogen és més elevada són Sòria (14,2%), Conca (13,5%), Segòvia (12,6%), Albacete (11,6%) i Madrid (11,3%). En canvi, les regions on menys incidència ha tingut són a Ceuta, Múrcia, Melilla, Astúries i Canàries, que presenten prevalences inferiors al 2%.

Pel que fa a Catalunya, la província de Barcelona és la que presenta un percentatge més elevat essent un 7,1%. Lleida és la segona província catalana amb un 3,7%, Girona amb el 2,5% i a Tarragona un 1,6% de la població.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: