Només dotze dels pares deportats d’EUA sense els seus fills han estat ubicats

Rate this post

Tot just una dotzena d’uns 500 pares immigrants que van ser deportats d’EUA sense els seus fills han estat localitzats, ha evidenciat un pla de reunificació presentat a un jutge federal que s’encarrega d’una demanda contra el Govern de Donald Trump per la separació d’aquestes famílies.

Els advocats de la Unió Americana de Llibertats Civils (ACLU), que van interposar la demanda, van sol·licitar al document més informació al Govern sobre els repatriats per agilitar el procés de reunificació dels nens que encara estan als albergs.

Els plans per a la reunificació presentats avui pels advocats d’ACLU i els del Departament de Justícia (DOJ), seran debatuts aquest divendres a la cort.

El magistrat de San Diego (Califòrnia) ha demanat al Govern de Trump que centri els seus recursos en reunir com més aviat millor uns 500 pares o mares que, per no ser al país, no van poder optar per la reunificació immediata ordenada per aquesta cort.

Els advocats del Govern dels EUA van assenyalar per la seva part que estan en contacte tant amb el Departament d’Estat com amb funcionaris dels països als quals van anar repatriats els immigrants dins de la demanda col·lectiva per “determinar la millor manera per completar aquestes reunificacions”.

Si bé l’ACLU es mostra disposada a col·laborar per localitzar aquests pares, considera que el govern de Trump ha d’assumir la major part d’aquesta tasca.

“No només va ser la pràctica anticonstitucional de separació del Govern el que va portar a aquesta crisi, sinó que el Govern dels Estats Units té, per molt, més recursos que qualsevol grup no lucratiu”, va manifestar ACLU.

Els advocats del Govern han demanat que els demandants ajudin amb els seus contactes a localitzar membres de la demanda col·lectiva que estan ara als seus països d’origen.

Per la seva part, l’organització proposa que una vegada que això succeeixi i es confirmi el desig de tornar amb els seus fills, es fixi un termini màxim de set dies per al retrobament.

Com es produirà la reunificació?

Aquesta reunificació podria concretar-se de dues formes, segons aquesta entitat. En cas que el pare no vulgui tornar als Estats Units, el govern s’ha d’encarregar dels documents de viatge perquè el nen sigui traslladat en companyia d’un treballador social al seu país d’origen.

Si el pare prefereix viatjar a buscar el seu fill, l’ACLU demana que el Govern els concedeixi un visat humanitari i cobreixi les despeses dels dos vols que això comporta.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »