Noemi Bastías arrabassa l’alcaldia de Viladrau a ERC gràcies al suport de Junts

Noemi Bastías, del grup d’Independents per Viladrau, és des d’aquest dijous la nova alcaldessa del municipi osonenc després que hagi triomfat la moció de censura a la republicana Margarida Feliu, fins ara batllessa de la localitat. Tan sols tres mesos després de la constitució dels ajuntaments, Bastías ha arrabassat la vara a Feliu -amb qui empata en nombre de regidors- en un ple extraordinari.

El líder de Junts per Viladrau, Jaume Tordera, ha donat suport als independents, provocant d’aquesta manera la sortida d’ERC del govern municipal. Tot i haver votat a favor de Bastías, el regidor de JxCat ha matisat que no entrarà al nou executiu i que es mantindrà a l’oposició. Una decisió aboca a Independents per Viladrau a governar en minoria.

En les eleccions del maig de 2019, ERC i Independents de Viladrau van empatar en el nombre de regidors, un total de 4, i només els van separar 20 vots de diferència. Al seu torn, els 65 vots de Junts per Viladrau van permetre-li sumar un regidor al ple municipal, el de Jaume Tordera, en qui va recaure la clau del desempat. 

Ple extraordinari

La sessió extraordinària d’aquest dijous ha comptat amb la presència d’un centenar de persones -la majoria veïns- que han aplaudit amb intensitat els seus representants. Entre ells s’hi han pogut veure els principals dirigents de les formacions a nivell comarcal, com també el president del Consell Comarcal, el republicà Joan Carles Rodríguez.

Durant la lectura dels motius amb què s’ha justificat la moció de censura presentada contra la republicana Margarida Feliu, Noemí Bastías ha argumentat que s’ha viscut “inestabilitat” al consistori durant els primers mesos. Una situació a què, a parer de la flamant alcaldessa, hi ha contribuït “la dificultat d’arribar a acords i la falta de rigor i planificació en els projectes més importants”. Bastías ha defensat la necessitat “d’una mirada llarga pel municipi” que, ha assegurat, comparteixen amb Junts per Viladrau.

Malgrat que en diverses ocasions l’alcaldessa sortint li ha recriminat a Bastías la moció de censura, la nova batllessa ha reiterat la “legitimitat” d’aquesta. Bastías, de fet, ha lamentat que “alguns fets i actituds” mostrats en els últims mesos pels republicans com la manca de diàleg o “l’enfrontament constant” han provocat l’avançament de la moció.

Feliu centra les seves crítiques en Junts per Viladrau

L’alcaldessa sortint, Margarida Feliu, ha començat la seva intervenció durant el ple destacant que una moció de censura és un fet “inusual” i més tenint en compte que els ciutadans van votar tot just fa pocs mesos. “La moció de censura vol dir la reprovació directa a una mala gestió i per nosaltres no hi ha cap motiu greu”, ha destacat Feliu. La republicana ha acusat Bastías de voler “dividir” el poble amb la moció, i l’ha advertit que abans de presentar-la cal pensar en la “convivència” del poble.

Les paraules més agres de Feliu, però, no han anat dirigides a Bastías, sinó al regidor de Junts per Viladrau. “Jaume Tordera no representa la gent que el van votar”, ha dit. I també ha menystingut els resultats de Junts dient que si Tordera hagués tret dos vots menys, “no estaríem aquí on som”. De fet, ha mostrat un document on quatre votants de Junts per Viladrau havien entrat a registre dient que es desdeien del seu vot a Tordera acusant-lo d’haver “traït” el bon nom de Viladrau i mostrant el seu descord a la moció de censura.

Tordera: “Mentides, amenaces i incapacitat de tirar endavant un projecte rigorós”

Per la seva banda, Tordera ha començat la seva intervenció denunciant la campanya de descrèdit que s’ha engegat cap a la seva persona des de que es va saber que tindria lloc la moció de censura. L’únic edil de Junts també ha recriminat a Feliu que “menys mal que no hagi obtingut la majoria absoluta per dos vots”, que van anar a parar a la seva llista.

El regidor de Junts per Viladrau ha explicat que amb Bastías es van donar un marge de confiança de 200 dies per al govern dels republicans, “però les mentides, les amenaces i la incapacitat de tirar endavant un projecte rigorós pel municipi” han fet precipitar la moció.

La votació ha acabat amb un resultat de cinc vots a favor (els quatre dels independents i el regidor de Junts) i tres en contra (dels quatre regidors d’ERC, un no ha pogut assistir al ple). 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: