No saben ni gestionar els ajuts

El Departament de Treball ha fet entrega de tots els ajuts per als autònoms publicitats divendres passat al Diari Oficial de la Generalitat. De les 500.000 persones sota aquest règim laboral que hi ha a Catalunya, només 100.000 reunien les condicions per accedir-hi. I d’aquestes, tan sols 10.000 obtindran aquests ajuts ?un 10% dels elegibles.

Les ajudes s’han donat després de dos dies consecutius de col·lapse del web a través del qual s’havien de sol·licitar. Pocs minuts després de les 9 del matí, els sol·licitants han tornat a veure una pàgina d’error on hi hauria hagut d’haver l’aplicatiu per sol·licitar el pagament únic de 2.000 euros ofert pel govern. Així ho han denunciat a Twitter alguns usuaris.

El fet que la Generalitat anunciés que els ajuts es repartiran per concurrència ?és a dir, segons ordre de demanda i fins que s’acabin els 20 milions d’euros pressupostats? ha tornat a provocar una allau d’usuaris.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha demanat “disculpes” als ciutadans que s’han vist afectats pel col·lapse del sistema informàtic de l’administració pública. “El problema real és que no tenim prou diners per fer front al que la gent necessita”, ha lamentat Budó, que tot seguit ha culpat a Madrid.

En aquest sentit, ha reivindicat que mentre que “nosaltres hem donat la setmana passada més de 400 milions d’euros. L’Estat, zero. El suport de l’Estat als autònoms no només ha estat zero euros, sinó que ha estat incrementar la quota d’autònoms. Aquesta és la realitat. Cap ajuda del Govern de l’Estat”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: