Nissan perilla

La direcció de Nissan té previst tancar la seva planta de la Zona Franca de Barcelona, que compta amb uns 3.000 empleats, i concentrar la seva activitat al Japó, Estats Units i la Xina. Nissan argumenta que la fàbrica de Barcelona no és viable sense l’adjudicació de nous models. Tot i això, el cotxe elèctric es podria fer a França.

La notícia arriba en el moment que els treballadors de Nissan inicien una vaga indefinida per “exigir un pla industrial de futur”. La primera a aturar-se ha estat la planta de Montcada i Reixac, amb un seguiment del 100% de la vaga.

Els treballadors denuncien “manca de claredat per part de la direcció de l’empresa sobre el futur industrial de les plantes que té a Catalunya”. “Ens trobem en una situació que sobrepassa els límits d’indefinició i incertesa pel que fa a la continuïtat de les plantes productives que Nissan té a l’Estat”, indiquen.

En aquest sentit adverteixen que “estan en risc 3.000 llocs de treball directes i al voltant de 20.000 llocs de treball indirectes”.

CCOO d’Indústria de Catalunya dóna “total suport a la vaga i exigeix a la multinacional un pla industrial de futur per a les fàbriques catalanes i que garanteixi l’ocupació d’uns treballadors que al llarg dels anys han demostrat sobradament la seva professionalitat i el seu compromís amb l’empresa”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: