Nicola Sturgeon rep Pere Aragonès i es posa el llaç groc pels presos polítics catalans

Rate this post

La primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha rebut aquesta tarda el vicepresident Pere Aragonès, i s’ha posat un llaç groc en solidaritat amb els presos polítics catalans.

Aragonès ha regalat a la primera ministra escocesa el llibre Born in Catalonia i també un llaç groc, que és el que s’ha posat a la solapa de l’americana.

La visita del vicepresident català a Sturgeon ha coincidit amb el fet que ahir es va celebrar la manifestació independentista més nombrosa que s’havia fet mai a Escòcia, amb la participació de 100.000 persones, que van reclamar la independència i la convocatòria d’un segon referèndum d’autodeterminació. 

Sturgeon i Aragonès han repassat en la trobada la situació del dret a l’autodeterminació a la Gran Bretanya i a l’Estat espanyol, on el govern de Pedro Sánchez el rebutja en rodó de la mateixa manera que feia l’executiu de Mariano Rajoy.

La primera ministra escocesa ja va rebre el president de la Generalitat, Quim Torra, el passat mes de juliol a Edimburg, i després els governs català i escocès van fer un comunicat conjunt en defensa del dret a l’autodeterminació i es van comprometre a estrènyer llaços entre els dos països. Aquest comunicat va causar fort malestar al ministeri d’Afers Exteriors espanyol.

Anar a la font
Lluís Bou

Powered by WPeMatico

Translate »