Ni carn ni peix

El vicepresident del Govern Pere Aragonès ha comparegut després de sis dies d’aldarulls arran de l’empresonament de Pablo Hasel i ha donat suport “a la totalitat dels servidors públics quer treballen per garantir la seguretat i la salut a l’espai públic, que és de tothom”. “La seva feina és molt important per garantir els drets i les llibertats”, ha dit.

Aragonès ha fet una “crida a la calma” i ha manifestat que “hem d’evitar la criminalització dels que surten al carrer”. Tanmateix, ha assegurat que “el saqueig d’un comerç o l’enfrontament amb treballadors públics no són ni llibertat d’expressió, ni llibertat de manifestació”. “Les manifestacions han de ser pacífiques” ha reblat, però ha recordat el “qüestionament dels drets i llibertats ciutadanes, també quan s’ha produït una situació de repressió”.

També ha recordat que “el cos de Mossos és una policia integral i això vol dir que ha d’estar preparada per totes les situacions” i ha remarcat que quan hi ha qüestions d’ordre públic “sempre és millor que ho faci una part dels agents que estigui especialitzada, formada i equipada per fer front a aquestes situacions”. “Crec que és important que hi hagi aquest àmbit dins del cos”, ha sentenciat.

Sobre l’instrumental que fan servir, Pere Aragonès ha dit que “hi ha d’haver instruments, entre el que és la defensa i l’arma de foc, per poder actuar”. “Si s’ha d’abordar, s’ha de fer amb serenitat. Ens equivocaríem en prendre decisions a cop calent”, ha advertit.

Finalment, el vicepresident s’ha posat a disposició del Parlament per donar les explicacions que calgui sobre els aldarulls dels últims dies, però ha demanat no utilitzar aquesta “situació complicada per fer el joc polític”. “Ens equivocaríem si féssim això”, ha conclòs.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *