Naturlandia redefinirà la seva oferta amb una nova marca

Naturlandia canviarà de cara la propera primavera. Així ho ha anunciat el seu director Xabier Ajona durant la reunió de poble convocada pel comú de Sant Julià de Lòria per fer balanç del primer any de mandat i presentar els projectes per a aquest any. Hi haurà una nova marca i una redefinició del projecte com un centre capaç d’oferir experiències úniques els 365 dies de l’any tenint cura de l’entorn.

Així, la cota 1.600 tindrà activitats de natura i muntanya i la 2.000 activitats com el senderisme o el mountain-bike. “Es potenciarà el coneixement de la cultura tradicional de muntanya, amb serveis complementaris que puguin oferir una experiència diferent i amb respecte pel medi ambient”.  Ha avançat que s’estan fent negociacions per reubicar els animals salvatges i que aquestes “estan molt avançades”. En relació a l’afer de la mort del llop ha dit que s’està a l’espera dels informes i de la necròpsia per tenir tots els detalls del què va passar “per prendre les mesures necessàries”. Ha reconegut que veient les xifres de negoci del parc és millor tirar endavant que no pas tancar-lo. 

El cònsol major, Josep Majoral ha iniciat la seva intervenció detallant que s’han pogut dur a terme projectes que no estaven previstos “amb l’objectiu d’ajudar a les famílies i als comerciants. Són petites accions que sumen”, després de recordar l’impacte que ha tingut la pandèmia de la Covid-19 en el primer any de mandat. Ha recordat que es pot fraccionar el pagament dels tributs i que els empresaris i els comerciants es poden acollir al descompte de 500 euros.

El comú construirà un nou espai al barri de Rocacorba i hi ha contactes per a la instal·lació d’una nova universitat espanyola

El cònsol major ha indicat que durant el punt àlgid de la pandèmia, Càritas parroquial va ajudar a 42 famílies. “Vull que sortiu d’aquí convençuts que el comú sempre estarà al costat de les persones del poble que ho necessitin”. Majoral ha presentat un recull documental de feina feta, en què destaquen les accions contra les esllavissades, l’actualització dels contenidors, els pipicans o la nova zona de vianants. Entre els projectes d’aquest any hi ha la candidatura de ciutat creativa de la Unesco, el procés participatiu del parc del Perot, el centre de dia per a la gent gran, l’espai jove, un parc verd i, sobretot el nou espai de Rocacorba, a l’avinguda Rocafort.. Durant la seva intervenció ha comentat que hi ha una altra universitat espanyola interessada per instal·lar-se a la parròquia laurediana on ja n’hi ha tres. “M’agradaria que hi hagués un cartell a l’entrada del poble on hi posés ‘Sant Julià, Ciutat Universitària”.

El conseller de l’oposició de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat ha explicat que han discrepat de la majoria en el pressupost del 2020 i en la gestió de Camprabassa. “La nostra posició continuarà sent la de sumar pel poble”. Ha demanat el tancament del parc d’animals de Conangle i ha proposat un replantejament de les inversions, i la recuperació de l’antiga casa comuna com a sala d’actes. “Caldrà valorar l’impacte de la Covid sobre Sant Julià. Ens cal un estudi acurat”, ha conclòs. 

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *