Naturgy ven el seu negoci a Xile a la xinesa SGID per 2.570 milions

Naturgy ha acordat la venda de la seva participació del 96,04% del seu negoci de distribució d’electricitat a Xile la Companyia General d’Electricitat SA  (CGE), a la societat xinesa State Grid International Development Limited (SGID) per un preu total de compra de 2.570 milions d’euros.

La venda, segons ha informat aquest divendres l’energètica a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), suposa un enterprise value (preu de mercat sumant deutes i descomptant actius líquids) de 4.312 milions pel 100% de CGE. L’empresa que presideix Francisco Reynés espera que les plusvàlues abans d’impostos per Naturgy s’elevin aproximadament a uns 400 milions.

Naturgy espera completar la transacció, subjecta a les aprovacions reglamentàries i l’autorització de competència a Xile, abans de finals de febrer del 2021, coincidint amb la presentació dels seus resultats del 2020.

Transició energètica

L’acord permet a l’empresa “avançar de manera decidida en la nostra transformació i suposa un primer pas important en els nostres objectius de rotació d’actius que ens permetrà ser més ambiciosos en els nostres plans d’inversió i creixement”, segons Reynés. “Volem ser una companyia líder en la transició energètica a escala global i aquesta operació ens proporciona flexibilitat estratègica i major capacitat financera per créixer”, ha subratllat.

El grup energètic espera que l’operació suposi una reducció del deute net d’aproximadament 4.000 milions d’euros fins a 10.800 milions, cosa que reportarà una major capacitat financera per abordar oportunitats de creixement vinculades a la transició energètica. D’aquesta manera, la companyia té previst destinar els fons de la transacció a inversió en actius, especialment en renovables i xarxes elèctriques que la posicionin millor en la seva estratègia de transició energètica.

Naturgy monetiza així el valor d’una inversió que va efectuar el 2014 i calcula que des de llavors li ha reportat una rendibilitat superior al 13% net anual en euros. CGE és la companyia més gran de distribució d’electricitat a Xile i subministra al 45% de llars del país, amb una plantilla de 1.463 treballadors a setembre del 2020. La societat compradora SGID és una subsidiària de la corporació xinesa State Grid Corporation of Xina, considerada la companyia més gran de serveis públics al món. 

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: