Naturgy guanya un 45% menys pel coronavirus i manté objectius

Naturgy va obtenir un benefici net de 490 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, la qual cosa representa una caiguda del 45,6% respecte al mateix període de l’exercici anterior. Així ho ha informat la companyia aquest dimecres, subratllant que malgrat l’impacte de la Covid-19 i d’un escenari energètic complex a nivell internacional, manté els seus compromisos per aquest exercici.

El resultat brut d’explotació (EBITDA) del grup presidit per Francisco Reynés a finals de setembre es va situar en els 2.774 milions d’euros, un 16,6% menys respecte a l’any anterior.

La Covid-19 va continuar impactant en els resultats del tercer trimestre de l’energètica que, si bé va registrar una lleu recuperació de la demanda d’energia en totes les geografies, s’ha vist afectada pel nou marc regulatori i la menor remuneració en la distribució elèctrica a Espanya.

En concret, la desacceleració de l’activitat econòmica ha tingut un impacte significatiu en l’evolució de la demanda d’electricitat i gas a Espanya, amb una caiguda mitjana d’un 6,6% i un 8%, respectivament. De manera similar, la demanda a les regions llatinoamericanes on opera la companyia ha experimentat una disminució, segons indica Europa Press.

Inversió de 827 milions

Les inversions de Naturgy en el període van ascendir a 827 milions d’euros, principalment destinats a projectes d’energies renovables, la qual cosa suposa una caiguda del 26,2% respecte a l’any anterior, degut principalment a les menors inversions de creixement a les xarxes de gas a Espanya com a resultat dels mesos de confinament i per l’alentiment temporal dels desenvolupaments renovables també a Espanya.

Referent a això, la companyia ha confirmat que continuarà amb els seus plans d’inversió en renovables i manteniment de xarxes previstes per a l’exercici, malgrat les restriccions de la crisi. En aquesta línia d’impuls a les renovables, Naturgy va assolir recentment dos acords a Austràlia que augmenten la seva presència al país en més d’un 50% i la converteixen en un dels principals operadors de renovables del país.

Així mateix, la companyia ultima permisos de diversos projectes renovables a Austràlia, que podrien suposar el desenvolupament de més de 400 megawatts (MW) de capacitat addicional, augmentant en més d’un 150% la seva capacitat actual i convertint-se en un dels dos productors independents d’energia eòlica més importants del país.

Deute de 14.727 milions d’euros

La companyia té una cartera de projectes de més de 600 MW al país i aspira a convertir-se en un dels principals operadors renovables d’Austràlia en els propers tres anys, assolint una capacitat total de més d’1,3 gigawatts (GW).

El 30 de setembre, el deute net de Naturgy ascendia a 14.727 milions d’euros, després dels 1.062 milions d’euros destinats a la remuneració dels accionistes durant el període. La liquiditat disponible va assolir els 10.150 milions a finals del període.

Per la seva part, el president de la companyia, Francisco Reynés, va incidir en la necessària “implicació del sector privat, i l’energètic especialment”, davant de la crisi provocada per la pandèmia per contribuir “a recuperar el camí del creixement i construir un nou entorn post Covid que ens permeti adaptar-nos a les necessitats dels nostres clients i vetllar per avançar en una transició energètica justa i equilibrada per a tots”.

Camí de la transició energètica

En aquest sentit, la companyia va indicar que ultima la relació de projectes estratègics clau amb què vol contribuir a liderar la recuperació econòmica. Tots ells estaran enfocats, entre d’altres, en renovables, nous usos de l’energia i digitalització i innovació amb l’objectiu d’accelerar la transició energètica.

“Tot això sense abandonar els nostres objectius fonamentals: la prioritat de la retribució a l’accionista i una estratègia industrial de creació de valor i creixement per a cada un dels negocis”, va subratllar Reynés.

Referent a això, l’empresa Naturgy ha continuat en el període compromesa amb la seva política de retribució a l’accionista i ha completat el pagament en efectiu del seu primer dividend a compte per a 2020 per un import de 0,31 euros per acció i ha anunciat el pagament del seu segon dividend a compte (0,50 euros per acció) per al proper dia 11 de novembre.

Davant de l’actual situació econòmica i social, l’energètica va indicar que aquesta política de dividends beneficia més de 100.000 petits accionistes que han apostat per la companyia com una inversió de creació de valor i liquiditat.

Imatge principal: Imatge de l’entrada d’unes oficines de Naturgy. Foto: Naturgy

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: