Nacionalistes catalans i bascos controlaran el Congrés, segons un sondeig de ‘La Vanguardia’

Rate this post

Els partits nacionalistes catalans i bascos catalans controlarien el Congrés en unes eventuals eleccions generals, segons un sondeig de GAD3 per La Vanguardia. A Catalunya, ERC sumaria dos escons, de 9 a 11, i el PDeCat en baixaria dos, de 8 a 6. Al País Basc, El PNB en guanyaria un, passaria de 5 a 6, i EH Bildu es quedaria amb dos escons. D’aquesta manera, els partits nacionalistes seguirien tenint la clau de la cambra espanyola. 

El PSOE lideraria la intenció de vot i i pujaria de 85 a 109 diputats, mentre que el PP perdria un terç dels seus votants i passaria de 137 a 92 escons. Ciutadans duplicaria l’estimació de vots i passaria de 32 a 75 diputats i Podemos descendiria dels 71 actuals a 48. 

Si ara PP i Ciutadans sumen 169 diputats, el sondeig els atorga 167 per les pròximes eleccions, una xifra a la que se li podria sumar un escó del partit d’ultradreta Vox. Per tant, aquests partits no aconseguirien la majoria absoluta que requereix el Congrés (176 diputats). Per altra banda, PSOE i Podemos també en sumarien 157 i necessitarien el suport d’ERC, el PNB i el PDeCAT per aconseguir la majoria.

Per tant, segons aquest sondeig, de la governabilitat de l’Estat Espanyol tornaria a estar en mans dels partits nacionalistes catalans i bascos.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »