Mundó: “Barrejar política i justícia, degrada la política i degrada la justícia”

Rate this post

Carles Mundó ha rebut el premi Justícia 2018.

“Tornar al parlau de la genrarlitat em genera una barreja d’emocions”, ha dit només recollir el premi. Dilluns farà 3 anys que el van nomenar conseller de Justícia i dos anys més tard el van empresonar a Estremera acusat de rebel·lió pel referèndum de l’1-O. Mundó seurà a partir del mes que ve al banc dels acusats del Tribunal Suprem.

Avui ha reconegut la feina al seu equip al capdavant de la conselleria que va tancar la Model de Barcelona, el final del Codi Civil i l’aprovació d ela llei de la reparació jurídica de les víctimes del franquisme.

Mundó ha criticat obertament el procés judicial al que està sotmès i que manté 9 presos polítics tancats. “L’aplicació injusta de la llei s’allunya de l’ideal de la justícia”, ha dit durant el discurs d’agraïment del premi afegint que “forçar el dret així, no és justícia”. I un cop més ha sotingut que “convocar un referèndum no és cap delicte. Ho diu la llei”.

“Jo crec en la política en la bona poítica i crec en la justícia quan aquesta s’imparteix amb imparcialitat. Barrejar una cosa i una altra degrada la política i degrada la justícia”, ha conclòs Carles Mundó.

Mundó ha rebut el guardó visiblement emocionat de mans de la consellera de Justícia, Ester Capella que ha explicat el sentit dels premis: “Aquests són uns reconeixements que van més enllà de l’àmbit del dret. Reconeixem persones justes. Persones amb una trajectòria marcada per l’honestedat”.

I ha volugt ressaltar el valor de la justícia i la seva imparcialitat: ” El de l’honestedat, és un valor que hauria de ser l’autèntica obsessió. Una obsessió que sempre hauria d’estar per sobre de qualsevol opció ideològica. Democràcia, transparència i honestedat. Aquests principis haurien de marcar el rumb de la història de qualsevol país. Sense aquest trident, no hi ha rumb, sinó deriva. Una deriva cap a la pèrdua de drets civils i llibertats. Ho subratllo expressament: sense honestedat, no hi ha cap justícia possible”.

La deriva judicial segons Gil Matamala

August Gil Matamala, que ha parlat en nom de tots els premiats ha denunciat també la manipulació política enel judici de l’1O: “en el curs del procés seguit fins ara hem vist com les més altes instàncies judicials de l’estat reconvertits en agents polítics directes han supeditat la recerca de la veritat amb criteris d’imparcialitat a la defensa d’un critèri politic superior, la defensa de la indissoluble defensa de la unitat de la nació espanyola”.

En aquest sentit Gil Matamala ha sentencia: “el judici és l’expressió més palesa d’aquesta deriva judicial”. Segons el premiat “cada vegada més la justícia ha esdevingut un espai de confrontació ideologica política on cada vegada més prevalen els perjudicis ideologics i aixo està provocant que la societat una sensació d’inseguretat i desconfiança”.

Toc d’atenció de Mena a les ingerències polítiques

Ha obert l’acte l’ex Fiscal en cap de Catalunya José Maria Mena amb una critica oberta a les declaracions del poder executiu sobre el judicial i en concret s’ha referit a les possibles ingerències del govern de l’estat al Consell General del Poder Judicial que està pendent de renovar el seu president. 

I en aquest sentit i sobre els whatsapps de Cosidó del nomenament del substitut de Carlos Lesmes que deixaven entreveure un nomenament a dit: “Esglaien  pel que implica. Quan es donen les circumstàncies de pressió amb influència s’està conculcant el dret a un procés amb totes les garanties”

Anar a la font
Gemma Liñán

Powered by WPeMatico

Translate »