Multa a Apple de 145 milions de dòlars per infringir patents

Rate this post

Un tribunal de districte de l’estat de Califòrnia (Estats Units) ha exigit a Apple el pagament de 145,1 milions de dòlars en danys a l’empresa WiLAN per infringir dues de les seves patents relacionades amb la connectivitat mitjançant els telèfons de la gamma iPhone.

L’empresa propietària de les patents, la canadenca WiLAN, ha anunciat a través d’un comunicat, la sanció de 145,1 milions de dòlars —125 milions d’euros al canvi— decretada pel jurat del tribunal de Califòrnia a causa de dues patents relacionades amb el protocol de concessió/sol·licitud d’amplada de banda autocorregit dels telèfons i amb els sistemes de control d’adaptatiu d’admissió de trucades (CAC).

iphone / Pexels

Les dues patents estan registrades amb els números 8.457.145 i 8.537.757 respectivament. La primera al·ludeix a un aparell utilitzat per distribuir l’amplada de banda en sistemes de comunicació sense fil d’amplada de banda mitjançant un protocol d’assignació/concessió que es corregeix de manera automàtica.

La problemàtica de les patents 

Per la seva banda, l’altra tracta sobre sistemes de comunicació i mètodes de control adaptatiu d’admissió de trucades (CAC), utilitzat quan s’han de suspendre connexions si es disposa de menys amplada de banda de l’habitual.

La demanda duta a terme per WiLAN, presentada en el tribunal nord-americà el passat 23 de juliol, ressaltava que els iPhones utilitzaven aquests protocols de distribució d’amplada de banda amb autocorreció per mitjà de la tecnologia LTE.

iphone 4 closeup

Aquesta tecnologia també està present als dispositius d’Apple, que la utilitzen en trucades de veu i integrada a l’iPhone 6 o superiors. La placa de circuit present en aquests models inclou un processador de banda base amb la mateixa estructura i la mateixa funcionalitat que apareixen registrades en les patents.

Més de 200 milions d’euros

El tribunal de districte ha conclòs en la seva decisió d’aquest dimecres que Apple infringia les patents en qüestió. WiLAN demanava “una quantia raonable” que servís com a compensació de danys, la qual ha quedat finalment fixada als 145,1 milions recollits pel jutge.

WiLAN és una companyia canadenca amb seu a Ottawa que es dedica específicament al registre i la difusió de patents i invents per a empreses. El passat any 2013, ja havia denunciat Apple per una de les seves patents, i havia reclamat una indemnització de 248 milions de dòlars —213 milions d’euros— que finalment no va aconseguir.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »