Moren dues persones per un brot de legionel·la a Llinars del Vallès

Rate this post

Dues persones d’edat avançada i amb una patologia greu prèvia han mort a Llinars del Vallès en els últims dies per un brot de legionel·la que ha afectat uns altres tres ancians, actualment ingressats, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat aquest dimarts.

Els afectats, tres homes i dues dones, van iniciar els símptomes entre el 15 i el 28 d’octubre, i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) investiga el brot juntament amb l’Ajuntament de Llinars del Vallès.

Les investigacions ambiental i epidemiològica es van iniciar el mateix dia de la notificació dels malalts, i es va recollir informació clínica i epidemiològica necessària per delimitar on es van encomanar i van inspeccionar les instal·lacions de risc, com a torres industrials de refrigeració d’aigua, i es van recollir mostres d’aquestes instal·lacions per analitzar.

També s’ha ordenat netejar i desinfectar els circuits implicats en la investigació, dels quals també s’han recollit mostres, en espera dels resultats analítics que orientin sobre l’origen.

L’ajuntament de la localitat ha deixat sense activitat elements que faciliten l’aspersió important d’aigua, com a fonts ornamentals, regs i vehicles de neteja viària.

La Conselleria no descarta que pugui augmentar el nombre d’afectats en els propers dies perquè el període d’incubació de la malaltia pot ser de fins a 14 dies. L’Aspcat ha reforçat les activitats de vigilància epidemiològica i les d’investigació ambiental, a més d’informar als centres sanitaris de la zona.

Powered by WPeMatico

Translate »