Mor Vincent Lambert, el francès en estat vegetatiu símbol de la lluita per una mort digna

El tetraplègic francès Vincent Lambert, en estat vegetatiu des de fa més d’una dècada, ha mort aquest dijous 9 dies després que l’equip mèdic que el tracta en un hospital de Reims comencés a retirar-li l’alimentació i la hidratació del seu cos.

El seu cas s’ha convertit en un símbol França sobre el dret a una mort digna i ha enfrontat fins i tot la seva família, ja que els seus pares i part dels germans, ultracatòlics, han defensat i batallat per la via judicial que el mantinguin viu a qualsevol preu i malgrat que cap metge li donava cap possibilitat de millorar per contra del criteri de la seva dona, alhora tutora legal, i altres germans, partidaris de deixar-lo morir sense patir desconnectant-lo de les màquines que el mantenien viu artificialment.

Lambert, un infermer de 42 anys, va resultar ferit greu en un accident de trànsit el 2008 i va entrar en coma irreversible el 2011 sense haver deixat per escrit la seva voluntat de què volia que es fes amb el seu cos en cas de trobar-se en una situació vegetativa. La falta d’aquest document de testament vital ha servit perquè la dona i els pares hagin mantingut una agra i dura batalla legal.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: