Mor el compositor Narcís Bonet i Armengol

Rate this post

El compositor i músic català Narcís Bonet i Armengol va morir el passat 11 de gener a París, a l’edat de 85 anys. Nascut l’any 1933 i era fill de l’arquitecte Lluís Bonet i Garí i germà de Jordi Bonet, tots dos arquitectes que van treballar a la Sagrada Família.

Va estudiar al Conservatori de Barcelona amb Joan Massià i Prats i Eduard Toldrà, que el van presentar al Palau de la Música. L’any 1949 marxa a París a estudiar música amb la professora, compositora, pianista i intel·lectual francesa Nadia Boulanger. L’any 1955 va ser escollit president de les Joventuts Musicals de Barcelona i més tard, l’any 1962 també president de la ‘Fédération Internationale des Jeunesses Musicales’. Bonet va ser representant del consell de música de la UNESCO.

L’any 1979, Bonet pren el relleu de Nadia Boulanger com a director del ‘Conservatoire Américain de Fontainebleau‘. Docent al conservatori de París i també director adjunt de l”École Normale de Musique de París‘, Narcís Bonet va tenir una brillant trajectòria musical, deixant-nos grans obres com; Missa in Epiphania Domini, per a cor i orquestra (1957), Concert per a violoncel (1959), Homenatge a Gaudí, instrumental (1966), La tramuntana, instrumental (1993), Set cançons populars catalanes (1997), Vistes al Mar (1948) cançons sobre poemes de Joan Maragall, Tres Melodies sobre poesies de Rainer Maria Rilke (1991), He mirat aquesta terra (1994), sobre poemes de Salvador Espriu, La pell de brau (1967) sobre poemes de Salvador Espriu, Le cimetière marin (1995) sobre el text homònim de Paul Valéry, Pim-Pim-Carabim (1964), L’Anunciació (1971), Les troyennes (1978).

Havent passat pràcticament tota la seva vida a París, Bonet era un fervent defensor de Catalunya i va denunciar la situació dels presos polítics i exiliats en nombroses ocasions. Tant va ser així, que la seva família va demanar al Govern que no es gastés els diners en flors, sinó que es destinessin a l’Associació Catalana de Drets Civils, tal com hagués volgut Narcís Bonet.

Anar a la font
La Llança

Powered by WPeMatico

Translate »