Moody’s adverteix que el conflicte a Catalunya pot danyar la confiança econòmica

Rate this post

L’agència Moody’s ha advertit aquest dimecres que la incertesa associada a les tensions polítiques a Catalunya probablement tindrà implicacions negatives sobre la confiança econòmica i la despesa dels consumidors tant a Espanya com a la comunitat autònoma.

Per l’agència de qualificació, que recentment ha rebaixat les seves projeccions de creixement de l’economia espanyola fins al 2,9% el 2017 i fins al 2,3% el 2018, una escalada de la tensió després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució seria “negativa” pel perfil de crèdit d’ambdues parts.

En aquest sentit, Moody’s apunta que la possible inhabilitació dels membres cessats del Govern, així com una hipotètica campanya de desobediència per part dels funcionaris de la regió, empitjorarien la confrontació.

Ralentització del turisme

A més, afirma que la inestabilitat política està tenint clarament un “impacte negatiu” sobre l’economia de Catalunya per la “depressió” de la inversió estrangera i la ralentització del turisme.

En qualsevol cas, la qualificadora va mantenir aquest dimarts la nota de solvència del deute de Catalunya en ‘Baa3’ amb perspectiva ‘negativa’, qualificació considerada com a ‘bo escombraries’.

“Almenys ara com ara, les creixents tensions contraresten l’impacte favorable d’una sèrie d’esdeveniments positius en el sector financer i l’economia d’Espanya”, sosté Moody’s, que considera que l’impacte del conflicte seria “més greu” si empitjorés l’accés d’Espanya als mercats de deute.

En referència a això, la qualificadora observa “pocs indicis” que el deute sobirà espanyol s’estigui veient afectat per la crisi catalana, doncs la rendibilitat actual del bo a deu anys és inferior a la qual tenia abans de la celebració del referèndum il·legal, si bé Moody’s subratlla la “vulnerabilitat” de l’economia espanyola per les seves “significatives” necessitats de finançament exterior -malgrat estar disminuint- en un moment d’incertesa.

Powered by WPeMatico

Translate »