Montón dimitirà pel màster a la Universitat Rey Juan Carlos

Rate this post

La ministra de sanitat, Carmen Montón, anunciarà la seva dimissió pel seu màster a l’Universidad Rey Juan Carlos, segons fonts de la Moncloa. La compareixença està prevista a les 21h d’aquesta mateixa nit. 

La ministra, que s’havia resistit a dimitir perquè assegurava que no havia fet res irregular, acabarà cedint a la pressió després de les darreres informacions aparegudes sobre el cas. A més de les acusacions sobre que no havia aprovat tot el màster, ara se n’hi suma una altra: Montón va copiar quasi la meitat del seu treball de màster d’Internet, segons La Sexta.

La nova acusació se suma a les informacions que havia publica eldiario.es, i que asseguraven que la ministra no va aprovar tot el seu màster el juny del 2011 i, almenys en una assignatura, apareixia amb un no presentat quan va acabar el curs que ella afirma que havia superat. La ministra va fer el curs entre el 2010 i el 2011.

El digital afirma que el 25 de novembre d’aquell any “algú va entrar en el sistema informàtic” de l’URJC i va canviar aquest “no presentat” per un “aprovat”, malgrat que les actes del curs ja estaven tancades.

Unes informacions per a les quals la ministra ha reconegut que no té resposta i que, si se li hagués advertit, hauria solucionat “amb tota tranquil·litat”. Montón ha insistit fins aquesta nit que seria “injust” dimitir per “una cosa que no he fet” perquè no seria “una decisió correcta”, atès que considera que no responsabilitat seva que es canviessin les notes del seu màster després d’acabar el curs.

Les presumptes irregularitats i les semblances amb altres casos com el de l’expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes i del líder del PP, Pablo Casado, han suscitat nombroses reaccions i peticions de dimissió per part de l’oposició.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »