Mitjà: “La Comunitat de Madrid fa les coses millor”

L’epidemiòleg de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà, sempre diu el que pensa. Deixant de banda les polèmiques que el seu discurs directe pugui provocar, continua amb la línia de defensar allò que creu en tot moment. Ara, lloa la tasca de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i sosté que la situació està millor.

Mitjà, a TV3, ha declarat: “Defenso que ho està fent bé, ha llançat una estratègia de testeig massiu i li està donant resultat sense haver de tancar l’economia. Va comprar cinc milions d’unitats, a 4 euros i mig, 22 milions es va gastar i ha fet mig milió de cribatges. Va començar amb els barris més afectats, ha controlat aquests barris i ara on hi ha una mica de covid és als barris més pijos, més benestants, i ara aquesta setmana també està fent el testeig”.

A més, considera que “la Comunitat de Madrid fa millor les coses” quan s’ha comparat la gestió d’aquesta regió amb Catalunya. I ha donat alguns motius: “El Departament de Salut posa tota mena de pegues, burocràtiques que jo en dic i fan unes argumentacions que s’haurien de superar”. A tall d’exemple, es pregunta per què el Govern no es deixa ajudar pel sector privat: “A Madrid ho han permès, estic satisfet amb el que han fet i desitjant que ho posin en marxa a Catalunya”. 

Reclama test d’antígens

L’altra línia d’argumentació que defensa Mitjà és irrompre amb testos massius per tota la població, defensa que són segurs i si Salut no els ha activat és per la por a que això pugui provocar a “un relaxament a l’hora de dur la mascareta”. A més, explica la practicitat d’aquests i com fer-ho: “Els test d’antígens es podrien verificar amb farmacèutics o podòlegs o des de casa signant cadascú una declaració de responsabilitat per notificar-ho a Salut si és positiu”. Des del Col·legi de Farmacèutics reclamen poder-los subministrar ja que estan preparats i tenen marques que s’han ofert.

Pel que fa a la gestió sobre allargar les mesures deu dies més, en aquest aspecte no ho critica: “No em sembla crític que s’allarguin les mesures restrictives deu dies però el que és important és que es comencin a posar en marxa altres mesures per alleugerir les restriccions”.

Però alerta que les coses s’han de fer bé per evitar una tercera onada d’aquí un parell de mesos i lamenta els contagis que s’estan tornant a repetir a les residències: “La situació és molt preocupant, amb una setmana s’han passat del 7% de positius al 30%”. Una de les solucions que planteja, novament, els test d’antígens: “Tots els visitants abans d’entrar a les residències s’han de fer un test d’antigen i els treballadors de forma seqüencial, cada tres dies”.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: