Miquel Valls, un home marcat pel diàleg i el consens

Predisposició per al diàleg i defensa de les infraestructures de Catalunya. Són els dos principals trets de la personalitat de Miquel Valls, l’expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona que va ocupar el càrrec durant 17 anys, que aquest diumenge destaquen la majoria de polítics i personalitats del món econòmic que el van conèixer.

A Valls se’l pot considerar un representant del món empresarial català, marcat pel diàleg, la cerca del consens i de la moderació tant en les relacions polítiques com empresarials, buscant sempre el pragmatisme.

Mor Miquel Valls, expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona

Mor Miquel Valls, expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona

L’actual president de la Cambra, Joan Canadell, que va guanyar la presidència fa uns tres mesos al capdavant d’una candidatura independentista, ha reconegut que, tot i les diferències que els separaven, Valls “volia a la Cambra, a l’entorn empresarial del país i, a la seva manera, va lluitar sempre per tirar endavant el millor possible l’economia i el teixit empresarial”.

En nom de la Generalitat, la consellera portaveu, Meritxell Budó, ha dit que Valls va ser una “figura molt destacada en el món empresarial i econòmic català”, i el president català, Quim Torra, ha escrit un tuit en què trasllada el seu condol a la família ia l’entitat cameral.

El meu condol a la família de Miquel Valls i a la Cambra de Comerç de Barcelona, de la qual fou president durant 17 anys. Descansi en pau https://t.co/XjrOfLvj75

— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) September 22, 2019

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha reconegut, des de la “discrepàncies” que mantenia amb Miquel Valls, “la seva entrega i sinceritat”.

El meu condol a la família i amics de Miquel Valls, a qui agraeixo sincerament la tasca feta al capdavant de la @cambrabcn , en la seva implicació amb el teixit empresarial de Catalunya.

— Àngels Chacón (@angelschacon) September 22, 2019

Per part de l’Ajuntament de Barcelona, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha destacat que va ser un “home de consens”, que va anteposar els interessos econòmics de Barcelona i de Catalunya per sobre de les diferències polítiques.

L’alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, que ha estat una de les primeres persones a reaccionar i que va coincidir amb Valls en els òrgans de govern de la Fira, ha assenyalat que Valls “va ser una persona molt propera, que sempre va donar suport a la ciutat i que deixa una empremta profunda”.

L’empresari i president de la patronal de la petita i mitjana empresa Pimec, Josep González, ha recordat “la prudència” i “la bona i exitosa gestió” de Valls, que “va haver de liderar un canvi de situació de les cambres de comerç, ho va saber gestionar molt bé, amb certesa, i va aconseguir que l’entitat continués tenint un important paper al servei dels empresaris “.

La patronal Foment de Treball ha elogiat l’actitud “dialogant, moderada i conciliadora” de Miquel Valls i el seu president, Josep Sánchez Llibre, ha dit que va ser “un gran president” de l’entitat.

El president del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha recordat el tarannà “sempre col·laborador i compromès” de Valls i el president de la Cambra d’Espanya, José Luis Bonet, ha assegurat que amb la seva mort “es perd un referent per a l’empresariat català i espanyol i per al sistema cameral “.

El presidente de @camarascomercio , José Luis Bonet, lamenta profundamente el fallecimiento de Miquel Valls: “Hemos perdido un referente para las Cámaras de Comercio y para el empresariado catalán y español”.

— Cámara de España (@camarascomercio) September 22, 2019

El president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha expressat en nom de la institució els condols per la mort de Valls, que va ser vicepresident del consell general de la Fira, i ha destacat el seu treball per impulsar l’entitat firal de la capital catalana “com a motor econòmic del país i de dinamització de les empreses”.

El secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez, ha subratllat que Valls va ser sempre una persona de “diàleg i entesa”, mentre que el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha ressaltat el seu “tarannà conciliador”, que va fer que convertís la Cambra en una “referència” per al món empresarial.

També la mútua MC Mutual, de la qual Valls era el seu actual president, el consorci Barcelona Turisme, l’associació catalana d’empreses familiars al detall Comertia, el centre BCN Centre de Disseny i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona han expressat el seu pesar per la mort de Valls, el funeral s’oficiarà probablement dimarts que ve.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: