Minuts abans d’aterrar al Regne Unit, Donald Trump insulta per Twitter a l’alcalde de Londres, Sadiq Khan

Minuts abans d’aterrar al Regne Unit, aquest matí de dilluns a l’aeroport de Stansted, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha insultat via Twitter a l’alcalde de Londres Sadiq Khan. Uns insults que poden esperonant les protestes previstes per a demà contra la presència de Trump, mentre es reuneixi amb la primera ministra, Theresa May, a Downing Street.

En dues piulades consecutives, Trump ha dit: “Sadiq Khan, que t’ho miris com t’ho miris, ha fet una feina terrible com a alcalde de Londres, ha estat bojament desagradable cap al president dels Estats Units, amb diferència el més important aliat del Regne Unit. És un desgraciat sense remei que s’hauria de concentrar en la delinqüència de Londres… Kahn em recorda molt al nostre babau i incompetent alcalde de Blasio, de Nova York, que també ha fet una feina terrible – només a l’alçada de la meitat [de la de Khan]. En qualsevol cas, espero poder ser un gran amic del Regne Unit i estic interessat en la meva visita. Aterrant ara!”

….Kahn reminds me very much of our very dumb and incompetent Mayor of NYC, de Blasio, who has also done a terrible job – only half his height. In any event, I look forward to being a great friend to the United Kingdom, and am looking very much forward to my visit. Landing now!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 3, 2019

Un aterratge que ha tingut lloc a l’aeroport de Stansted. Trump ha volat posteriorment a l’ambaixada dels Estats Units a Londres, on s’esperarà fins a migdia per a un dinar amb la reina al palau de  Buckingham. 

Les incendiàries piulades de Trump fan referència a les declaracions que l’alcalde Sadiq Khan ha fet diumenge a Sky News i ‘The Observer’, en què si bé assegurava que era correcte que Trump celebrés el 75 aniversari del Desembarcament aliat a Normandia, també assegurava que sovint el llenguatge que fa servir el president nord-americà és propi dels ” feixistes del segle XX”.

No és el primer cop que Trump i Khan mantenen públicament les seves diferències a través de les xarxes socials. L’alcalde va reaccionar molt críticament contra la prohibició del president dels Estats Units de vetar l’entrada de ciutadans de set països musulmans als Estats Units. Khan va assegurar llavors que Trump “difícilment entenia l’islam”. Posteriorment, després dels atemptats terroristes a Londres del 2017, el mandatari nord-americà va criticar al seu torn la gestió de l’alcalde, així com també ho ha fet en relació a l’onada de crims per arma blanca.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: