Millo atribueix a la “incapacitat” de JuntsxCat i ERC que no s’aixequi el 155

Rate this post

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha atribuït a la “incapacitat” de JxCat i ERC que no s’aixequin les mesures de l’article 155 de la Constitució, per la falta d’acord per investir un president i formar un Govern que acabi amb la intervenció de l’autogovern.

Millo ho ha dit en declaracions als periodistes en una visita a Tarragona, on s’ha reunit a la Subdelegació del govern espanyol a la ciutat, amb els alcaldes de Salou, Cambrils i Montroig per parlar de les infraestructures ferroviàries i del Corredor Mediterrani, després de visitar a la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, una nova embarcació d’intervenció ràpida i el remolcador de Salvament Marítim.

“L’única cosa que impossibilita que no puguem donar per acabada aquesta fase del 155 és la incapacitat demostrada pels grups parlamentaris que diuen que conformen una majoria de culminar amb la investidura d’un president”, ha dit en referència a tots dos grups, que en les últimes setmanes han mostrat diferències pel que fa a investir el president a l’exili, Carles Puigdemont.

Millo ha dit que espera que es puguin “resoldre aquestes qüestions internes al més aviat possible” i que la cambra pugui investir un president, que ha advertit que “ha de complir amb els requisits per ser-ho”. Ha recordat que, en cas que aquest acord no arribi a substanciar-se, és potestat del president del Parlament, Roger Torrent, activar una nova ronda de contactes amb els grups per proposar a un altre candidat.

Ha expressat que li costa entendre que es posi en dubte que el govern espanyol aixequi el 155 quan es formi un Govern, perquè així ho recull el decret que ho va impulsar i l’acord del Senat que ho empara. Quan això succeeixi, “automàticament les mesures del 155 s’aixecaran: El Senat en tindrà coneixement, es prendrà la resolució, i el Consell de Ministres donarà per acabat un període excepcional amb mesures excepcionals que, precisament per la seva excepcionalitat, com menys duri, millor”, ha afegit.

El delegat del govern espanyol a Catalunya no ha volgut entrar a valorar les declaracions que s’estan duent a terme al Suprem –de l’exdiputada de la CUP Mireia Boya– i les que se succeiran al llarg d’aquesta setmana i de la propera. Ha reiterat que és “molt respectuós amb les actuacions judicials, amb els tribunals” i que mai fa pronunciaments sobre les declaracions d’investigats o testimonis, encara que ha destacat que el més important és atendre a actuacions i sentències.

També ha mostrat el seu respecte perquè el líder d’ERC, Oriol Junqueras, hagi presentat un recurs d’empara al TC demanant la seva posada en llibertat, via anul·lació de la interlocutòria del Tribunal Suprem, que li va imposar una mesura cautelar de presó provisional.
 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »