Mig miler de persones protestes contra la sentència per la violació en grup de Manresa

“No és abús, és violació”. Ha estat una de les consignes més repetides en la concentració aquesta tarda a Barcelona en rebuig a la sentència per la violació en grup a una jove a Manresa. Unes 500 persones han participat en la protesta per la decisió judicial, que condemna els autors per un abús sexual i no una violació. Aquesta va ser la consideració inicial que els tribunals van fer també dels fets protagonitzats per la Manada de Pamplona, que finalment el Tribunal Suprem va acabar condemnat per violació.

Una llei i un sistema amb mirada masculina

La plataforma Novembre Feminista ha fet una crida a reaccionar contra “la justífica patriarcal” que es veu reflectida a la sentència, que ha condemnat a 12 anys de presó per abús sexual a cinc dels joves que van violar la víctima, que tenia 14 anys el 2016 quan van succeir els fets. L’alcaldess de Barcelona, Ada Colau, s’ha sumat uns minuts a la protesta a la plaça Sant Jaume, segons informa Europa Press.

La concentració al centre de Barcelona -que ha estat simultània a Madrid, Sevilla, Logronyo, València i moltes altres ciutats de l’Estat- ha escenificat un rebuig frontal al desenllaç judicial que fins ara ha tingut el cas de Manresa. S’han pogut llegir pancartes i sentir proclames com ‘La nit és nostra, cap agressió sense resposta’, ‘Visca, visca, visca, la lluita feminista’ o ‘Si toquen a una, ens toquen a totes’.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: