Méteo especial: nova tongada de xàfecs de cara a dissabte

Rate this post

No hi ha dubte que l’expressió popular “al maig cada dia un raig” està agafant el seu màxim sentit aquest any. Avui tornarà a ser un dia insegur i variable, i en conjunt hi haurà menys estones de sol que ahir. Continuaran descarregant alguns xàfecs sobtats, tot i que afectaran menys comarques que els dies anteriors. Avui cal esperar xàfecs curts sobretot al Prepirineu, a la Catalunya Central i en comarques com la Garrotxa i el Ripollès. Pluges sobtades menys abundants que en dies anteriors.

Una altra de les diferències respecte a dies anteriors serà que al migdia l’ambient serà més fresc. Avui les màximes s’enfilaran entre 2 i 4 graus menys que ahir en molts casos, especialment en comarques de la meitat est. Demà la temperatura pujarà bastant més, sobretot a les comarques de Girona i en punts del Pirineu, on les màximes arribaran a ser fins a 5 graus més altes que avui. Demà al migdia el garbí bufarà moderat al sud de la Costa Brava i al Maresme.

Aquest divendres serà el dia amb més clarianes d’aquesta setmana, però el temps tornarà a canviar dissabte: una tongada de ruixats i tronades afectarà d’oest a est la majoria de comarques durant la tarda i la nit. Les pluges seran extenses i podrien acumular més de 50 l/m2 en comarques com el Berguedà, Osona, el Ripollès, la Garrotxa i la Selva. Diumenge les clarianes predominaran, encara amb algunes nuvolades a les comarques de Girona que només deixarien xàfecs ja molt puntuals al nord-est.

El vent serà un altre dels protagonistes del cap de setmana. Dissabte a la nit bufarà de mestral amb cops de fins a 100 km/h a les Terres de l’Ebre, i diumenge es continuarà deixant sentir amb força tant a l’Ebre com en moltes comarques de la meitat sud. Als cims del Pirineu i a l’Alt Empordà diumenge també serà un dia ventós.

Aquesta entrada de vent farà que la temperatura reculi clarament diumenge, una baixada de 3 a 5 graus que ens tornarà a un ambient més d’abril que de maig, especialment la nit de diumenge a dilluns. Diumenge al migdia el vent mantindrà la temperatura força alta en alguns punts de la costa i del prelitoral centrals.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »