Méteo especial: fred i neu a cotes baixes a la segona quinzena de març

Rate this post

Aquest matí hi ha hagut algunes pinzellades de núvols prims, que, coincidint amb l’albada, s’han pogut veure ben rogencs en alguns punts. La nit serena ha fet que la temperatura baixés bastant més que ahir: a Girona el dia ha començat amb 13 graus menys que aquest dijous, i en altres punts la diferència també ha sigut de 7 o 8 graus. Al migdia avui l’ambient no canviarà gaire respecte d’ahir, tot i que la tendència de la temperatura serà lleugerament a la baixa.

Avui farà molt de sol, però a la tarda cauran xàfecs, curts però intensos, en comarques com l’Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès. Al vessant nord del Pirineu hi haurà xàfecs de neu amb una cota que rondarà els 1.000 metres.

Demà i diumenge el sol i els núvols s’aniran intercalant, però els xàfecs curts i sobtats afectaran sobretot el Pirineu i les comarques de Girona, especialment a la tarda. Demà al Pirineu els ruixats seran de neu fins i tot a les cotes més baixes. Aquest dissabte a la tarda pot arribar a nevar fins als 600 metres a la serralada. Diumenge tornarà a ser un dia variable, però en aquest cas els ruixats curts ja no afectaran tant el Pirineu com les Guilleries, el Collsacabra i altres punts de la Catalunya Central i de les comarques interiors de Girona.

La setmana que ve arribarà el fred més intens, especialment a partir de dimarts i de cara a dimecres i dijous, que són a hores d’ara els dies que s’entreveuen amb més perill de glaçades. La temperatura baixarà sota zero en moltes comarques interiors i prelitorals, i les glaçades febles s’acostaran fins i tot a la costa.

Dilluns s’entreveu el dia amb més ruixats de neu a cotes molt baixes. El pas d’una pertorbació força activa podria deixar pluges i nevades destacables en diverses comarques de Girona i de Barcelona. La cota de neu s’entreveu al voltant dels 500 o 600 metres; per tant, alguns sectors de la Catalunya Central i alguns punts alts del prelitoral podrien tornar a rebre una emblanquinada. Caldrà seguir-ho.

Què passarà en l’inici de la Setmana Santa? Encara és gairebé impossible d’entreveure, però el fet que aquesta pròxima setmana sigui freda no fa descartar per res que els últims dies del mes puguin ser clarament primaverals.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »