Méteo especial: cap de setmana amb alguns xàfecs, tempestes i neu

Rate this post

Els núvols prims enterboleixen el cel aquest matí en moltes comarques. Aquest divendres ha començat amb un ambient poc fred en general i també al migdia la temperatura serà força alta. Tot i el dia mig ennuvolat, moltes màximes se situaran al voltant dels 20 graus, i fins i tot seran 1 o 2 graus més altes que les d’ahir.

El cap de setmana estarà marcat per un canvi de temps que provocarà ruixats molt irregulars, que deixaran molta aigua en algunes comarques i molt poca en d’altres. És difícil precisar a quina hora plourà i a quin lloc, però sembla clar que el risc més alt de ruixats localment forts demà se situarà al Camp de Tarragona i en algunes comarques interiors de la meitat sud de Catalunya. Els xàfecs aquí hi podrien aparèixer tant al matí com a la tarda, en alguns casos acompanyats de tempesta.

Demà les pluges també afectaran molts sectors del Pirineu Occidental, i, en canvi, tot fa pensar que a la Catalunya Central i en moltes comarques de Barcelona i de Girona hi apareixeran de forma més puntual. Al vespre i a primeres hores de la nit és quan és més probable que plogui en més comarques.

Diumenge plourà a molts menys indrets, però a la tarda hi podria haver tempestes curtes però fortes en àmbits com el Maresme, la Selva, el Vallès o fins tot l’àrea metropolitana de Barcelona. També diumenge a la tarda es reactivaran les precipitacions al Pirineu Occidental, i en aquest cas ja seran en forma de neu a la majoria de cotes. És molt probable que diumenge a la tarda i a la nit nevi a cotes baixes de la Vall d’Aran, d’Andorra i en menor mesura també a la Cerdanya. Entre diumenge i dilluns cal esperar xàfecs forts també a Menorca i al nord de Mallorca.

El final del cap de setmana estarà marcat per un ambient ja d’hivern. Dilluns i dimarts les glaçades ja afectaran tot el Pirineu i Prepirineu, i fins i tot arribaran també a les comarques interiors més amagades del vent. La setmana que ve començarà amb ambient d’hivern en general, i tot fa pensar que el fred podria reactivar-se entre dimecres i dijous. Per tant, amb petites plujades i baixades, la temperatura es podria mantenir baixa per a l’època durant bona part de la setmana.

Un altre actor del cap de setmana serà el fort vent: diumenge el mestral i la tramuntana es deixaran sentir amb ratxes de més de 100 km/h a les Terres de l’Ebre i a l’Empordà. I no només aquí: entre diumenge i dilluns el fort vent també afectarà el Camp de Tarragona, moltes comarques de Ponent i molts sectors del Pirineu.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »