Messi 10: el crack del Barça, reclam del Cirque du Soleil

El Cirque du Soleil ja ho tot a punt per a l'estrena mundial de Messi 10, un espectacle inspirat en la capacitat de superació del crack del Barça. Per primera vegada, s'han fet públiques algunes parts de l'espectacle: avui han presentat tres números de circ a la premsa. El 10 d'octubre, al Parc del Fòrum de Barcelona, aquest espectacle estarà obert a tothom. Les entrades ja estan a la venda per internet. Més tard, està previst que l'espectacle comenci a rodar pel món. Ja té previst ser a l'Argentina, a Buenos Aires, el proper mes de juny.

Messi10 by Cirque du Soleil - Sergi Alcàzar

Artistes de primer nivell

El Cirque du Soleil és una multinacional del circ, que compta amb artistes de primera fila. Els tres espectacles que han presentat a la premsa avui recorrien a artistes realment hàbils. I han ofert uns ben treballats números d'acrobàcia, amb referències puntuals al futbol. Els acròbates es vesteixen de futbolistes, el terra té aspecte de gespa i les pilotes boten contínuament per l'escenari, però no al ritme del partit, sinó de la música, que és un acompanyament permanent d'un circ empeltat fortament de dansa.

Messi10 by Cirque du Soleil - Sergi Alcàzar

Messi, en segon pla

Tot i el títol de l'espectacle, aquest no és exactament un espectacle sobre Messi. Mukhtar O.S. Mukhtar, el director de l'espectacle, confessa que no va voler fer una biografia del futbolista, sinó que va "investigar" la seva vida per buscar un fil conductor i va decidir utilitzar Messi com a exemple clar de que "Hay un número 10 en cada uno de nosotros", el lema de la funció. De fet, no hi ha un protagonista únic de l'espectacle, que encarni Messi: argumenten que el protagonista sempre és qui porta el número 10, com a símbol del protagonisme col·lectiu, però també del possible protagonisme de cadascun de nosaltres. El leitmotiv de l'espectacle és la capacitat de superació, i la resiliència és el missatge de fons. Mukhtar ha assegurat que allò essencial és combinar la cultura del futbol amb la màgia del circ, per difondre els missatges positius de l'esport.

Messi10 by Cirque du Soleil - Sergi Alcàzar

De Barcelona al món

Charles Joror, productor executiu del Cirque du Soleil ha afirmat que no van tenir el menor dubte per decidir d'estrenar Messi 10 a Barcelona, la ciutat on el geni del futbol ha fet tota la seva carrera, i una localitat on el Cirque du Soleil té molt de prestigi (de fet, l'Estat espanyol és el segon mercat del Cirque, després dels Estats Units). De fet, el Cirque du Soleil ha fet una forta aposta amb Messi 10: és la primera vegada que promouen un espectacle basat en l'esport (ja n'havien fet centrats en la música i en el cinema), i també és el primer cop que treballen sobre una llegenda viva.

Messi10 by Cirque du Soleil - Sergi Alcàzar

El documental

El Cirque du Soleil ha anunciat, també, que el proper 21 de novembre estrenaran un documental, Messi Cirque, a la televisió alemanya Rakuten TV, promotora de l'esdeveniment. Messi Cirque, un vídeo dirigit per la directora argentina Agustina Macri, analitzarà, amb la col·laboració del jugador del Barça i dels membres del Cirque du Soleil, la realització d'aquest espectacle.

Poc Messi per als molt fans

Els aficionats al Cirque du Soleil, sens dubte trobaran en Messi 10 la marca favorita d'aquesta empresa i disfrutaran dels millors artistes en un espectacle d'un muntatge grandiós. Ara bé, tal vegada frustrarà als seguidors de Messi que hi vagin pel reclam del jugador. La presència del crack del Barça arriba, bàsicament, a través de les pantalles de l'escenari que projecten algunes de les seves jugades mestres. Massa poc Messi per a molts culés.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: