Més túnel subterrani per a la variant de les Preses

El túnel subterrani de la variant de les Preses s’allargarà més del mig quilòmetre previst en l’estudi de traçat. El director general de Carreteres, Xavier Flores, ha explicat que ho han recollit d’algunes de les al·legacions, del total de 72 que s’han presentat, moltes dels ajuntaments de les Preses i de la Vall d’en Bas. El túnel s’allargarà tant per la banda sud –en direcció a Bracons– per protegir uns habitatges propers a la boca prevista inicialment, com per la nord –direcció Olot–, fins al pas de la Torre.

El director general ha avançat que, en un màxim de deu dies, s’inclouran a l’estudi de traçat aquestes i altres modificacions –fonamentalment, en relació amb els giratoris dels accessos–, d’acord amb les estimacions fetes i que, en el termini màxim de tres mesos, el Departament de Medi Ambient enllestirà l’informe d’impacte ambiental.

Respecte a la petició en una al·legació de l’Ajuntament d’Olot perquè es respecti el traçat de la variant de la capital garrotxina a Codella, l’anomenat túnel de la Pinya, Flores només ha volgut afirmar l’evidència que els dos traçats tindran continuïtat. Segons ell, la variant presenca discorrerà en aquesta zona de la dreta del riu Fluvià i el traçat s’ha d’ajustar a les condicions que dictin l’ACA i el Departament de Medi Ambient.

Xavier Flores ha destacat que està en contacte permanent amb els alcaldes afectats i que hi ha un grau d’acord molt alt. “A vegades es posa més l’accent en les divergències, que són poques, que no pas en els acords, que són molts”, va indicar. Això no obstant, va recordar que, sigui com sigui, la carretera és de titularitat de la Generalitat i que no dubtaran a enllestir la resta de tràmits de la infraestructura i deixar-la a punt d’execució. Tot i que s’ha mostrat obert a aplicar solucions provisionals per al trànsit a les Preses i al vial Sant Jordi d’Olot, ha remarcat que la solució són les variants. “Tots som conscients de quina és la solució i que, per no malmetre un entorn d’alt valor, caldran més diners i més enginyeria”, ha indicat.

Respecte a les al·legacions del traçat est de la variant d’Olot, Flores ha dit que estaven en fase de resolució i no ha avançat quan se’enllestirien. Sí que s’ha manifestat convençut que es podran simultaniejar els treballs, quan arribi el moment.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: