Més del 60% dels espanyols patirà estrès en tornar a la feina. I fins a 2 de cada 5, depressió postvacacional

– L’últim informe de Bizneo HR, experts en software de Recursos Humans, revela que un ampli percentatge d’espanyols tindrà problemes al reincorporar-se a la rutina

Més del 60% dels treballadors patirà estrès en reincorporar-se al seu lloc de treball; i fins a 2 de cada 5, depressió postvacacional. Així ho indica l’últim informe dut a terme per Bizneo HR -experts en software de Recursos Humans- amb motiu de la “tornada a l’oficina” després de les vacances estiuenques.

En concret, la investigació revela que una alta proporció de treballadors experimentarà estrès, fatiga, falta d’adaptació i malestar en aquestes dates. Estos sentiments es relacionen amb la fi de les vacances, però també amb el nivell d’insatisfacció de l’empleat en el seu lloc de treball. I aquí l’estudi de la companyia destapa una dada preocupant: que 8 de cada 10 espanyols són infeliços en el seu treball.

Segons l’empresa experta en solucions tecnològiques per a recursos humans, aquesta realitat obeeix a factors com la falta d’adequació dels llocs de treball a les necessitats del treballador, l’absència de reptes professionals i plans de carrera, una retribució inadequada, la inflexibilitat o les dificultats de conciliació amb la vida personal. Això últim és important per al 80% dels enquestats.

La manca de reconeixement per part dels superiors és un altre punt essencial per al 70% dels enquestats. En definitiva aspectes que influeixen en com se sent el treballador i en la productivitat de l’organització -els treballadors satisfets són un 15% més productius-.

Però tornem amb la depressió postvacacional i amb els problemes de la tornada a la feina.
Identificar la depressió postvacacional
“Descobrir i tallar a temps aquest tipus de problemes és fonamental per evitar complicacions majors, sobretot quan els símptomes s’allarguen i superen les dues setmanes”, comenta Jonathan Dias, director de Màrqueting de Bizneo HR. En cas contrari podrien acabar derivant en patologies com la síndrome de Burnout i la depressió. Per no parlar d’altres conseqüències físiques i psicològiques a llarg termini.

No obstant això, aconseguir-ho no sempre és fàcil. Un punt en el qual el programari d’avaluacions d’Bizneo HR resulta de gran ajuda, ja que permet conèixer les necessitats dels empleats i com se senten amb la companyia de manera ràpida i senzilla gràcies a les seves enquestes de clima laboral.

Comptar amb una eina per a la gestió d’absències pot ser també de gran utilitat. Amb ella, per exemple, podrem detectar quins empleats estan faltant més a la feina i analitzar si tenen CAP problema. En el cas del software de Bizneo HR, a més, la plataforma permet portar al dia les vacances de la plantilla, una eina de gran ajuda per a comprovar quins empleats han gaudit de menys dies i analitzar si aquest és el motiu dels seus símptomes postvacacionales.

Els símptomes de la depressió postvacacional

Sigui com sigui, alguns dels símptomes clau per detectar la depressió postvacacional poden ser:

  1. Dificultat per reprendre les rutines.
  2. Apatia.
  3. Ansietat.
  4. Malestar general.
  5. Sudoració.
  6. Falta de concentració.
  7. Taquicàrdia i altres símptomes cardíacs i respiratoris.
  8. Canvis d’humor.
  9. Descens de la productivitat.

En qualsevol cas, cal comentar que aquests símptomes afectaran en major mesura a aquelles persones amb escassa tolerància a la frustració, així com a les que porten més temps sense passar per l’oficina. Per fortuna i per regla general, acabaran per desaparèixer en el marge de tres dies a dues setmanes.

Font: Bizneo HR

Autora: Águeda A. Llorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: