Més de 400 acadèmics denuncien la repressió contra la sindicatura de l’1-O a The Guardian

Rate this post

Un grup de 400 acadèmics han escrit una carta a The Guardian on mostren el seu suport a la sindicatura electoral de l’1-O, per qui la Fiscalia demana dos anys i nou mesos de presó. Entre els signants hi ha el lingüística i analista polític Noam Chomsky o l’exministre de Finances grec Yanis Varoufakis

Tot i que els signants asseguren que no es posicionen sobre la independència, es mostren “preocupats” i “indignats” per la persecució judicial contra la sindicatura electoral i constaten que “probablement és la primera vegada en la història de la UE que els científics i advocats polítics es veuen amenaçats amb una pena de presó per utilitzar els seus coneixements per garantir que es faci un referèndum de manera justa i imparcial”.

Així, en la carta, han exigit “la supressió immediata de l’amenaça d’una pena de presó i l’eliminació de tots els càrrecs penals contra ells”.

Aquesta mostra de solidaritat se suma a la que han rebut a d’altres que han rebut darrerament com la de l’Associació Americana de Ciència Política (APSA) que representa 11.000 politòlegs i la de l’Associació de Ciència Política del Regne Unit (PSA), que n’aplega 4.000.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »