Més calor i menys ruixats

Rate this post

Aquest dijous ha començat amb núvols molt baixos a les Terres de l’Ebre i al nord del País Valencià, però amb cel serè a la majoria de comarques. Aquesta tarda els ruixats i tronades seran més puntuals que ahir, seguiran apareixent en diversos punts del Pirineu i Prepirineu, però de forma menys extensa i sense deixar tanta aigua com ahir.

Avui encetem una pujada de la temperatura que ens portarà cap a un ambient d’estiu de cara al cap de setmana. Els últims mapes del temps han rebaixat una mica l’entrada d’aire càlid de cara al cap de setmana, però tot fa pensar que dissabte i diumenge el termòmetre arribarà als 30º en alguns punts de Ponent, i s’hi acostarà molt a la Catalunya Central i en punts del prelitoral. A la costa la temperatura no pujarà tant, però la sensació de xafogor s’acostarà igualment als 30º. Aquesta no serà una calorada forta d’estiu i res fa pensar que hagi de durar gaire, el més probable és que la setmana que ve la temperatura torni a recular fins a valors més normals per a ser maig.

Demà el dia començarà amb bastants núvols, però amb el pas de les hores el sol s’anirà imposant. Aquest dijous gairebé no plourà enlloc, només al Pirineu Occidental s’hi podria formar alguna tempesta a la tarda. Divendres el temps serà una mica més insegur, però només hi haurà ruixats sobtats de poca estona al Pirineu i Prepirineu, o en algunes comarques de Ponent.

El cap de setmana començarà també amb més intervals de núvols a l’oest que a la costa, però dissabte els xàfecs es continuaran concentrant sobretot en punts de muntanya. El temps es podria inestabilitzar de forma més clara diumenge, però el més probable és que sigui més aviat diumenge a última hora i dilluns quan els ruixats i tempestes puguin guanyar protagonisme de forma més general. És probable que la setmana que ve comenci amb ruixats irregulars en moltes comarques.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »