‘Merlí’ tindrà adaptacions a França i a Itàlia

'Merlí', l'emblemàtica sèrie de TV3 produïda per Veranda TV i creada per Héctor Lozano, tindrà dues versions. França i Itàlia preparen les seves pròpies adaptacions de la ficció, que es va emetre originalment a TV3 durant tres temporades. Distribuïda per LS Distribution, la història del peculiar professor de filosofia Merlí Bergeron s'ha convertit en un autèntic fenomen arreu del món.

La productora DEMD (Mediawan Group) ha acabat el rodatge de la primera temporada de 'La Faute à Rousseau'. La versió francesa s'emetrà a France 2 el 2021 i tindrà vuit episodis. Protagonitzada per Charlie Dupont (que donarà vida al professor Benjamin Rousseau), al costat d'Anny Duperey i Samira Lachhab, la sèrie està dirigida per Adeline Darraux i Octave Raspail i compta amb guió de Thomas Boulle, Agathe Robilliard, Ludovic Abgrall, Laura Raynaud, Laure Mentzel, Joris Morio i Cécile Polard.

D'altra banda, recentment, Itàlia també ha començat el rodatge de la seva pròpia versió de 'Merlí'. Aquesta adaptació, produïda per Banijay Studios Itàlia per a Rai 1, portarà per títol 'Un professore' i tindrà dotze episodis. Estarà protagonitzada per Alessandro Gassmann en el paper de professor de Filosofia Dante Balestra. Dirigida per Alessandro d'Alatri, està escrita per Sandro Petraglia, Fidel Signorile, Valentina Gaddi i Sebastiano Melloni.

'Merlí', que ha tingut un extens recorregut internacional i s'ha pogut veure en territoris com els Estats Units (parla hispana), l'Amèrica Llatina, l'Índia o Portugal, gira al voltant d'un professor de filosofia, Merlí Bergeron (Francesc Orella). Com si d'un nou Aristòtil es tractés, Merlí escull un grup d'alumnes de batxillerat per ensenyar-los a reflexionar i a qüestionar-se les coses. Aquest professor atípic, amb moltes cares, desconcerta a tothom que l'envolta i incentiva els seus alumnes a fixar-se objectius, utilitzant mètodes de vegades censurables.

Després de l'èxit aconseguit per la ficció, Movistar+ ha dut a terme, al costat de Veranda, un "spin-off" titulat 'Merlí: Sapere Aude', que segueix Pol Rubio, l'alumne predilecte de Merlí, mentre estudia Filosofia a la Universitat, i que emetrà la segona temporada el 2021.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: