Merkel transmet a Boris Johnson que l’acord sobre el Brexit és “practicament impossible”

Downing Street ha abandonat aquest matí de dimarts tota esperança d’aconseguir tancar un acord del Brexit amb la Unió Europea (UE) abans de la cimera del Consell Europeu de la setmana vinent. En una trucada telefònica que han mantingut aquest matí el ‘premier’, Boris Johnson, i la canceller alemanya, Angela Merkel, les cartes de la UE han quedat definitvament al descobert. O Irlanda del Nord roman dins de la unió duanera comunitària, on no serà possible el pacte, ha assegurat Merkel al seu homòleg britànic, segons diferents fonts del govern del Regne Unit. 

Les mateixes fonts han indicat que les converses a Brussel·les són, pràcticament, a punt de trencar-se. La trucada d’aquest matí ha estat definida com “un moment de clarificació” en el complex laberint del Brexit.

La informació sorgida aquesta matí des de Downing Street només fa que confirmar la filtració, en cap cas negada, que aquest dilluns a la nit ha revelat el setmanari The Spectator, sobre l’agressiva estratègia que persegueix Londres després de la presentació del pla de Johnson a la UE, la setmana passada. Si el Regne Unit es veu arrossegat a una pròrroga, Londres tractarà els països de la UE que l’hagin votada com si haguessin comés un acte d’interferència en política estrangera. 

Més informació en breu.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: