Meritxell Borràs s’ha casat aquest cap de setmana a l’espera del judici

Rate this post

L’exconsellera de governació Meritxell Borràs s’ha casat aquest cap de setmana per, davant d’una hipotètica nova entrada a la presó, poder fer un vis a vis amb la seva parella, ara marit, Antoni Asensio Ollé. Ho han explicat a ‘El Matí de Catalunya Ràdio‘ les dones dels presos polítics, Meritxell Lluís (Josep Rull), Laura Masvidal (Joaquim Forn), Blanca Bragulat (Jordi Turull) i Diana Riba (Raül Romeva).

Segons han manifestat va ser una decisió “il·lusionant” però “consequència de la presó“, ja que durant els 32 dies que Borràs va passar al centre penitenciari d’Alcalà Meco, no va poder gaudir de cap vis a vis amb la seva parella perquè no estaven casats, “no van poder abraçar-se, només va tenir dret a veure’s a través del vidre”, han dit. Les famílies dels presos polítics han explicat que la normativa de visites a les presons depèn de cada centre “n’hi ha més restrictius que d’altres” però per accedir al vis a vis íntim “has de ser parella amb papers, llibre de família, i tot controlat”.

Meritxell Borràs va ingressar a la presó de dones d’Alcalá Meco-Madrid el 2 de novembre, juntament amb la consellera Dolors Bassa. A les dificultats de la vida en un centre penitenciari s’hi va sumar les mancances d’unes instal·lacions envellides que res tenen a veure amb les d’Estremera on hi ha reclòs Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Durant el seu periple a la presó van passar fred, picaces de puça, falta d’aigua a l’hora de menjar, falta d’intimitat i sensació d’aïllament. Durant el seu empresonat va patir un esquinç al peu mentre baixava unes escales. El 4 de desembre va quedar en llibertat després que el jutge Pablo Llarena acceptés la fiança de 100.000 euros. 

Anar a la font
ACN

Powered by WPeMatico

Translate »