Mercedes Milá torpedina un col·loqui amb Manuel Valls

Manuel Valls ha rebutjat aquest matí participar en el  debat entre alcaldables per Barcelona i manters organitzat per l’entitat Casa Nostra Casa Vostra. “És un exercici de frivolitat i d’irresponsabilitat”, ha dit aquesta tarda. Per això, ha optat per ser en un col·loqui amb una taula d’expertes del tercer sector social en el seu lloc. “Sense exhibicions”, ha puntualitzat. Gairebé ha aconseguit el seu propòsit, en una xerrada monòtona i centrada en la col·laboració publico-privada entre entitats i ajuntament. Gairebé, fins que la periodista i presentadora Mercedes Milá ha agafat la paraula.

“Hi pot haver preguntes del públic?”, ha preguntat interrompent el torn d’Àngels Guiteras, expresidenta de la Taula del Tercer Sector, que demanava “més inversió en polítiques socials”. Tot i que en un primer moment no se l’ha permès parlar, finalment Valls li ha donat la paraula. “És deformació professional”, es justificava Milá, que ha reclamat dades concretes. “Quanta gent gran està en situació límit?”, ha demanat. Acte seguit, ha retret a les entitats que donin més visibilitat a la problemàtica: “Assumint els errors dels periodistes, però vostès heu de fer arribar a la premsa qui són aquesta gent, què necessiten”. “L’espectacle és molt important, i la premsa també, però el que ens ha d’interessar és el curt, mig i llarg termini”, ha respost aleshores Valls, donant per tancada la interrupció en un acte en què tenien el temps cronometrat.

 

Però Milá ha insistit que tenia “una proposta”. “I serà la última”, l’ha advertida Valls, amb un to sec. “Vostè és molt dictador, no?”, li ha respost aleshores la periodista, lluny d’arronsar-se per la situació. “Encara no”, li ha respost l’alcaldable fent broma. Milá ha insistit en desafiar-lo: “Vostè és conscient de la patacada que es donarà (a les eleccions?)”, li ha etzibat, i ha afegit que els periodistes “no estem acostumats a què ens tallin així”. 

Arribats a aquest punt de tensió, Valls ha baixat finalment el to. “Hem fet debats amb molta gent”, li ha explicat. “Li he donat la paraula per demostrar que totes les preguntes i reflexions són benvingudes”, ha insistit, “perdoni, li dic amb un to que no és agressiu”. Així, Milá ha insistit en la seva proposta “per a ell”: “Una Marató de TV3 amb la gent gran de protagonista”. La periodista no ha tornat a intervenir, però ha estat igual: el desgovern s’ha instal·lat a l’acte, en què el vicepresident del Consell Assessor de la Gent Gran, Juan Martínez León, ha protestat acte seguit: “Si li fa la proposta a Valls, faci-la a un altre lloc, perquè aquest no és un acte de partit. Si la fa per tots, jo li acullo”, ha especificat. Dos membres més del públic han intervingut a continuació (tot i que, en principi, l’acte no estava pensat per això): eren Pilar Rodríguez, directora de la Unitat Operativa Sociosanitària de la fundació ABD; i Felisa Pérez, presidenta de la Federació Catalana de Drogodependència. 

Alguns s’han preguntat què feia Milá allà, si no era “per donar suport” al candidat. Segons diversos assistents a l’acte, la periodista hi ha assistit com a particular, perquè li va interessar en veure la convocatòria. Pocs minuts després de la interrupció, els organitzadors han donat per tancat l’acte i, de fet, Milá ho havia demanat en un parell d’ocasions en broma. “Vagi-se’n, no passa res”, l’havia animada Valls, que no obstant ha acabat acomiadant el col·loqui. Abans de baixar de la tarima, Valls ha fet la salutació militar a la periodista, que li ha correspost amb to de broma. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: